Back

– Tenk å kunne bli forsker!

10.-klassingene Anders Kringberg, Mia Lie Johansen og Soheil Rhanim ved Aursmoen skole, synes Researcher’s Night har et veldig bra program.
10.-klassingene Anders Kringberg, Mia Lie Johansen og Soheil Rhanim ved Aursmoen skole, synes Researcher’s Night har et veldig bra program.

Å sprenge kunnskapsgrenser og finne opp nye ting, det må være drømmejobben, mener de tre 10.-klasselevene Anders Kringberg, Mia Lie Johansen og Soheil Rhanim ved Aursmoen skole.

De synes Kunnskapsbyen har satt sammen et veldig bra program til Researcher’s Night. Anders Kringberg synes FFI-standen virker å være den mest spennende.
– Jeg kunne godt tenke meg å bygge lommelykt, sier han.
– Hele programmet virker veldig spennende, mener Soheil Rhanim som forteller at det er gym og naturfag som er hans favorittfag på skolen.

– Forskere er heldige
Alle tre kunne tenke seg et spennende liv som forskere, selv om det betyr at de må fortsette skolegangen i veldig mange år før de kommer dit. Mia Lie Johansen avslører at hun faktisk har hatt et år med «forskning i praksis» på Aursmoen skole.
– Det var kjempegøy. Og så lærte vi veldig mye, forteller hun.
De tre ungdomsskoleelevene mener forskere er heldige som får bruke hele arbeidsdagen sin på mange spennende ting.
– Forskning driver utviklingen fremover, slik at menneskeheten kan gjøre fremskritt, sier Anders.
Mia ser på klimaproblemet som en av de virkelig store oppgavene, som hun håper forskerne vil bruke mye krefter på.
– Utvikling av nye medisiner er også viktig, påpeker Soheil.

Vekker interesse
– I Aurskog-Høland kommune satses det på realfag, spesielt på matematikk, forteller rådgiver Britt Nina Eikli ved Aursmoen skole.
Hun er utdannet realfagslærer, men på skolen er hun også karriereveileder, noe som omfatter rådgivning overfor elever ved overgangen til videregående studier.
Eikli ser på Researcher’s Night som er et ypperlig tiltak for å skape interesse for forskning og vitenskap. Men hun legger likevel ikke skjul på at avstanden inn til Kjeller, og det faktum at Researcher’s Night foregår en fredag kveld, antakelig vil medføre et begrenset oppmøte fra Aursmoen skole.
– For en utkantskole som vår ville det vært en fordel om dette skjedde på dagtid, slik at skolen kunne satt opp buss frem og tilbake. Men vi skal uansett gjøre det vi kan for å få flest mulig til å dra. Vi vil informere om arrangementet og oppfordre elevene til å reise innover, sier hun.

Les mer om Researcher’s Night på Kjeller hos forskningsdagene.no

Kunnskapsbyen Lillestrøm arrangerer i år Researcher’s Night for sjuende gang. Arrangementet er et samarbeid mellom UNIK, Sweco, Norsk Hydrogenforum, HiOA, Forskerfabrikken, IFE, Solenergiklyngen, Skedsmo kommune, ROAF, Kjeller kunnskapssenter, FFI, Kongsberg, Sørumsand og Skedsmo videregående skoler, Oppland fylkeskommunes Klimalab, Kjeller Innovasjon og Business Lillestrøm. Arrangementet mottar støtte fra Forskningsrådet.