Laster Hendelser
  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Digitalisering i norsk matproduksjon

5. november kl 14-17, Scene 5, Lillestrøm kultursenter, Kirkegata 11, Lillestrøm

KL-forum setter fokus på hvordan digitalisering, robotisering og bruk av moderne presisjonsteknologi vil bistå og legge til rette for bærekraftig og fremtidsrettet norsk matproduksjon.

Vi er på vei mot en digital revolusjon i jordbruket. Det er et politisk mål at Norge skal øke produksjonen av mat, samtidig som det er økt krav til effektivitet og bærekraft.

Her spiller teknologi og digitalisering en viktig rolle. Målet er å oppnå bedre og større avlinger ved bruk av mindre ressurser: mindre gjødsel, mindre vann og mindre bruk av areal. Teknologiske og digitale nyvinninger kan bidra til å bedre produktiviteten og miljø- og klimaavtrykket fra landbruket.

Arrangementet er gratis – meld deg på her


Program

Passer spredevogna: Den gule sensoren montert på en spredevogn i landbruket overvåker prosessen og sender data til bonden over det nye 4G-nettet for maskindata. 7Sense Products.

14.00 Velkommen

v/ Kunnskapsbyen Lillestrøm

14.10 Digital modenhet innenfor norsk landbruk

v/ Eirik Andreassen/Annita Fjuk, Digital Norway

14.35 Robotisering – hvordan kan fremtidens jordbruk se ut? 

v/ Ellen Altenborg, Saga Robotics

14.55 Grønn teknologi og matproduksjon

v/ Pål Øystein Stormorken, Yara International ASA

15.20 Pause

15.40 Digitalisering av manuelle operasjoner

v/ Max J. Tangen, 7Sense Products

16.00 Gode vekstforhold = smart landbruk

Dagens bønder bruker apper og dingser like mye som hakke og grev. Landbruket digitaliseres, og smarte sensorer skaper nye muligheter for matprodusenter.

v/Erik Løvmo, AgroDrone

16.20 Teknologi og presisjonssprøyting i landbruket

v/ Ole Kristian Kaurstad, Dimensions Agri

16.40 Avslutning og diskusjon