Utviklingen innenfor solenergi og energisystemer overgår alles forventninger. Dette skaper nye arbeidsplasser og muligheter for skarpe hoder som ser utfordringene som må løses.

Innovasjonsprogrammet SOL & ENERGI er et seks ukers innovasjonsprogram som lar deltakerne ta et dypdykk inn i nye bransjer, samtidig som de utforsker nye forretningsmuligheter.

Solenergiklyngen og Kjeller Innovasjon, som står bak programmet, har som mål at gi deltakerne en unik innsikt i bransjen. Det skal gjøre kandidatene attraktive som arbeidstakere, men programmet vil også gi et godt grunnlag for å kunne skape en egen gründerbedrift.
– Så langt har vi 12 lovende kandidater, alle ingeniører med en spennende erfaring, sier Solenergiklyngens leder Trine Kopstad Berentsen.

Plass til noen flere
Hun forteller programmet kan ta imot noen flere søkere, men fristen begynner å bli knapp.
– Vi må ha mottatt søknaden senest 11. oktober. Programmet har plass til 20 ingeniører som vil få anledning til å utforske forretningsmuligheter innen solenergi og energisystemer, sier hun.
Lenke til søknadsskjema for Innovasjonsprogrammet Sol & Energi
Gjennom det nye innovasjonsprogrammet vil deltakerne få jobbe side om side med andre ingeniører og teknologer.
– Med en fordeling på omlag 20 prosent undervisning og 80 prosent teamarbeid, har vi fokus på «learning by doing», forteller Berentsen.

Får lære av de beste
Programmet vil gi bransje- og teknologikunnskap om solenergi og energisystemer. Kandidatene får ta del i «hands- on-erfaring» med innovasjonsprosesser og forretningsutvikling. De vil også få mulighet til egne idésøk gjennom en utplasseringsperiode på tre-fire dager hos Solenergiklyngens medlemsbedrifter.
Ideutvikling står sentralt i programmet. Deltakerne vil jobbe sammen i team for å komme opp med innovative løsninger til bransjens utfordringer. De får også lære hvordan de kan skape forretningsmuligheter av nye løsninger.
God erfaringsoverføring er viktig. Det er mye lettere å starte opp selv når man har fått mulighet til å lære av gründere som har startet egen bedrift i bransjen. Kursdeltakerne vil dessuten få veiledning av bransjeeksperter og erfarne forretningsutviklere.
– Det som i ettertid kanskje blir den største gevinsten for programkandidatene er at dette vil gir dem en fantastisk mulighet til å bygg et solid nettverk i bransjen, sier lederen i Solenergiklyngen.

Innovasjonsprogrammet SOL & ENERGI har følgende industripartnere:
Scatec Solar
Elkem
Solcellespesialisten
Kube Energy
Asplan Viak
eSmart Systems
NTE
Solpluss
Simply Solar

Lenke til program for Sol & Energi.

Lenke til søknadsskjema for Innovasjonsprogrammet Sol & Energi.

For mer informasjon og spørsmål om påmelding kontakt ho@kjellerinnovasjon.no