Kunnskapsbyen Lillestrøm er et utviklingsmiljø for bedrifter på Romerike. Vi skaper nye relasjoner og samhandling som ellers ikke ville oppstått.
Vi ble etablert i 2000 med utgangspunkt i kunnskapsmiljøet på Kjeller og Lillestrøm kommune. Siden den gang har Kunnskapsbyen samlet et unikt partnerskap av bedrifter, utdannings- og forskningsinstitusjoner, kommuner og offentlige virksomheter.
Kunnskapsbyen Lillestrøm representerer i dag 170 medlemsbedrifter med til sammen 17.000 ansatte (ikke medregnet ansatte i kommuner og fylkeskommuner). Vi er blitt en koblingsboks mellom næringslivet, akademia og kommunene. Sammen skaper vi en velfungerende arena for kompetanse- og næringsutvikling på Romerike.
Som medlem får du tilgang til et innovativt nettverk av nyskapende bedrifter. Dette samarbeidet har utviklet en rekke innovative, faglige og sosiale møteplasser.
“Vi skaper gode, bærekraftige løsninger sammen med våre bedriftsnettverk.”
Vårt oppdrag
Næringsutviklingsforeningen Kunnskapsbyen Lillestrøm har et unikt nettverkssamarbeid som inkluderer kunnskapsinstitusjoner og offentlige virksomheter. Gjennom våre medlemsnettverk og kompetanseutviklingsprosjekter samler og promoterer vi næringslivet for å skaper attraktive og bærekraftige bedrifter.
Aktiviteten i Kunnskapsbyen Lillestrøm er særlig rettet mot kompetanseutvikling, grønn næringsutvikling, helseindustri, digitalisering og bruk av ny teknologi. Vår gründersatsing er et viktig redskap for å etablere ny næring og nye arbeidsplasser. Kunnskapsbyen har to datterselskaper som støtter oppstartsbedrifter; Business Lillestrøm og Scale Up Lillestrøm.
Vår historie
Foreningen ble etablert 13. desember 2000, på bakgrunn av en rapport fra Cambrigde, bestilt av Oslo Teknopol. Den konkluderte med at Kjeller-miljøets faglig ekspertise matchet den internasjonale eliten, og det hadde et stort potensial for å skape nye arbeidsplasser.
Utfordringen var at disse åpenbare mulighetene ikke ble utnyttet. Kjeller-miljøet hadde for lite kontakt og samarbeid med industrien og samfunnet rundt seg. Skedsmo kommune tok derfor initiativ til å etablere Kunnskapsbyen Lillestrøm, sammen med forskningsinstitutter, virksomheter, utdanningsinstitusjoner og Akershus fylkeskommune, for å bidra til næringsutvikling, økt verdiskaping, vekst og velstand.