Laster Arrangementer
Dette event har allerede funnet sted.

Rapporten «Teknologialternativer for klimanøytral tungtransport av avfall» legges fram på et frokostmøte om biogass hos KS i Oslo konferansen 12. september.

For at flere skal ønske å ta i bruk biogass til tungtransport, må noe gjøres med mangelen på fyllestasjoner, det offentliges anbudspolitikk, og risikoen for «the early adopters» i overgangsfasen mot biogass. Oslo kommune har besluttet å anskaffe tungtransport på flytende biogass. Denne prosessen er helt i startfasen.

Under frokostmøtet, som arrangeres av OREEC, Biogass Oslofjord og EGE Oslo kommune, presenteres ferske oppdateringer på status for produksjon, fyllestasjoner og infrastruktur, samt biogassmarkedet. Her lanseres også den nye rapporten «Teknologialternativer for klimanøytral tungtransport av avfall».

På kort sikt er gassmotorer med flytende biogass den mest klimavennlige teknologien for regional tungtransport, påpeker rapporten. Gassmotorer med flytende biogass er den teknologi som har kommet lengst i utviklingsnivået av de klimanøytrale teknologiene innenfor segmentet regional tungtransport.

Program
08:00 Velkommen ved Mali Hole Skogen, direktør i OREEC og Torkil Dyb Remøy fra Biogass Oslofjord
08:05 Hvorfor satser Tine på Biogass til tungtransport? Bjørn Malm leder for samfunnsansvar i Tine
08:20 Hva skal til for at vi skal få tro på biogass til tungtransport? Espen Marthinsen, daglig Leder i Partifrakt
08:35 Overblikk og status for produksjon av biogass. Torkil Dyb Remøy, Biogass Oslofjord
08:50 Lansering av rapporten «Teknologialternativer for klimanøytral tungtransport av avfall». Julia Obrovac, prosjektleder i WSP og Marit Soleim prosjektleder Samfunn-, prosess- og analyseseksjonen i EGE
09:05 Innkjøp av biogass – Oslo kommunes nye anskaffelsesstrategi og betydningen den har for biogass. Byrådssekretær finans Åsmund Strand Johansen
09:15 Status – Infrastruktur og fyllestasjoner for biogass på Østlandet. Eric Rambech, Klimaetaten
09:30 Status for distribusjon av biogass;
Frode Halvorsen, adm dir Skagerak Naturgass
John Melby, marked manager AGA
Erik Fromell, senior business development manager Gassum
10:00 Slutt

Det serveres kaffe og rundstykker fra kl. 07.30.

Møtet holdes hos KS-Agenda, i møterom Lindesnes.

Lenke til påmelding