Laster Arrangementer
Dette event har allerede funnet sted.

Når offentlige selskaper velger importert biodiesel fremfor biogass, skaper det usikkerhet. Clean Tuesday tar debatten om arbeidsplasser og biogass.

Norskprodusert biogass er et bærekraftig alternativ som kan utgjøre èn viktig del av fremtidens ressurs-, energi- og transportsystem, men bransjen møter store utfordringer. I Norge og i Osloregionen har vi i dag flere kommunale og interkommunale selskap som produserer biogass. Potensialet for å omsette gassen i transportsektoren er stort, både i buss-, renovasjon- og tungtransportmarkedet.

Men i offentlige anbud sliter biogass kraftig i konkurranse med andre drivstoffalternativ. Bransjen selv melder om utsatte investeringer på grunn av den vanskelig markedssituasjonen.

Teknologinøytral utfordring
De offentlige innkjøperne definerer seg selv som teknologinøytrale. Det er noe av bakgrunnen for at Oslo kommune og Akershus fylkeskommune velger importert biodiesel, i stedet for å kjøpe sitt eget produkt – klimavennlig biogass – slik det skjedde i Ruters store anbudskonkurranse for Romeriksbussene.

OREEC ser det som svært uheldig at store, offentlige innkjøpene ikke bidrar til å stimulere til norsk produksjon og verdiskaping, men foretrekker å importere drivstoff som i verste fall er laget av palmeolje, og som helt sikkert er uten effekt for grønn verdiskapning i Norge.

Veien ut av uføret
Tirsdag 26 juni tar vi debatten «Hvorfor har vi denne situasjonen? Og – hva kan vi gjøre for å komme ut av den? Og hvordan skal vi skape verdier og arbeidsplasser av biogass mer effektivt enn i dag?» Innlederne er:

• Ragnhild Borchgrevink Adm. Dir. VEAS
• Frode Halvorsen Adm. Dir. Skagerak Energi /Air Liquide
• Per Wennerberg, Prosjektleder Biogass Oslofjord
• Olav Dønnum, Næringssjef Nes Kommune
• Karen Sund, Sund Energy (TBC)

Det blir servering av asiatisk tapas. Baren er åpen.

Lenke til program og påmelding.