Laster Arrangementer
Dette event har allerede funnet sted.

Denne gangen arrangerer vi Clean Tuesday som del av Oslo Waste Reduction Week 2017

Som del av kampanjeuka vil OREEC sette fokus på norsk teknologi og infrastruktur som spiller sentrale roller for å ivareta det avfallet som oppstår og i dag ikke kan brukes om igjen. Gjenvinning av materialer i en sirkulær økonomi er et stort fokusområde både på den globale og nasjonale agendaen. Særlig har plast og plastemballasje fått økt oppmerksomhet den siste tiden.

Omtrent 330 millioner tonn plast ble produsert i verden i 2016, og produksjonen er økende. I Europa står plastemballasjen for ca 40% av all plastproduksjon, ca 63% av alt plastavfall og ca 83% av all plast som er resirkulert (Kilde:Mepex 2017).

Hvilke systemer har vi for ivaretakelse av brukt plastemballasje i Norge? Hvilken verdi har denne plasten? Hvordan kan vi skape større verdier fra plastemballasjen? Hvilke muligheter finnes for å bygge næring basert på plastemballasje? Innsamlet plast av høy kvalitet gir en høyere markedspris og er lettere å selge – hva hindrer oss i så fall fra å få til dette? Vi inviterer til et Clean Tuesday med fokus på gjenvinning av plastemballasje i et næringslivsperspektiv for å søke svar på disse spørsmålene.

Faglige innlegg fra:

Frode Syversen, Daglig leder, Mepex Consult ASPlastemballasje i Norge – er vi godt rigget for å øke gjenvinningen? Hvilken rolle spiller design?

Aleksander Mortensen, Head of TOMRA Collection SolutionsVerdensledende teknologileverandør – i kjernen av den sirkulære økonomien

Kjell Olav Maldum, Administrerende direktør, InfinitumEt miljøvennlig og effektivt system bak panteautomaten

Thomas Steenbuch Tharaldsen, CCO Quantafuel ASKan et norsk patent gjøre business av plast?

PÅMELDING HER

Clean Tuesday er en uformell afterwork med lave skuldre, korte faglige innlegg og påfølgende mingling. Gratis deltakelse, men begrenset antall plasser.

Kontakt: marianne@oreec.no

Mer om Oslo Waste Reduction week her: https://www.facebook.com/oslowastereductionweek/