Laster Arrangementer
Dette event har allerede funnet sted.

Få kontroll på måleusikkerheten og bli tryggere på at du innfrir krav fra kunder eller fra myndigheter. Det gir deg også et bedre grunnlag for å ta beslutninger.

Justervesenet inviterer til kurs om hvordan du skal beregne måleusikkerheten i henhold til kravdokumenter for akkreditert måling, EA-4/02, og følge retningslinjene i ISO «Guide to the Expression of Uncertainty in Measurement».

For akkrediterte laboratorier er det et krav å benytte denne metoden for å beregne og rapportere målusikkerhet. Kurset vil gir deltakerne tilstrekkelig kunnskap til å evaluere måleusikkerheten i egne målinger etter internasjonale retningslinjer.

Den statistiske/matematiske metoden blir gjennomgått trinn for trinn, med mange eksempler og praktiske og teoretiske oppgaver for ulike målestørrelser. Deltakerne lærer å etablere målefunksjonen og gjennomføre nødvendige korreksjoner for påvirkninger, samt å beregne usikkerhet knyttet til sporbarhet, oppløsning i avlesningen, repeterbarhet, bias/offset, ulinearitet, drift, med mer.

Kursdeltakerne vil delta aktivt i å lage et komplett usikkerhetsbudsjett for en praktisk måleoppgave.

Rabatt: Ansatte i medlemsvirksomhetene til Kunnskapsbyen Lillestrøm får en rabatt på kr. 1 000,- ved å merke påmeldingen: Kunnskapsbyen