Laster Arrangementer
Dette event har allerede funnet sted.

OREEC inviterer deg med for å se hvordan den sirkulære økonomien fungerer i praksis. Vi tar utgangspunkt i en helt konkret verdisirkel, nemlig den for panteflasken i plast, og besøker INFINITUM, ROAF og Coca-Cola. Disse tre stoppestedene ligger kun et steinkast fra hverandre! Bli med på busstur og sirkulært studiebesøk og ta et dypdykk inn verdikjeden for panteflasken! 

Om bord i bussen kan vi friste med både berømte, kortreiste gjeddekaker og søte fristelser. PS: Vi kjører selvfølgelig en buss som er tanket med miljøvennlig, lokalt produsert biogass. Deltagelse er gratis, men du må registrere deg via DENNE LENKEN. Påmeldingen gjelder for de tre studiebesøkene og inspirasjonsforedrag på Lillestrøm Kultursenter. Påmeldingsfrist 22. august. Avreise fra Lillestrøm Togstasjon kl 08:30. Avslutning på Kultursenteret rundt kl 16:00.

Foredrag med James Grayson!

Dagen avrundes på Lillestrøm Kultursenter med inspirasjonsforedrag og dialog med James Greyson fra BlindSpot Think Tank i Storbritannia. James er ekspert på sirkulær økonomi og vil dele og diskutere sine ideer med oss gjennom en time. En av hans artikler er oversatt til norsk. Det er mulig å melde seg på for å bare bli med på foredraget. Enkel servering fra 14:45. Foredrag fra kl 15-16. Påmelding via DENNE LENKEN innen 22.august.

Denne dagen blir en perfekt oppladning til Sirkulær økonomi-konferansen den 13.september. 

Mer om besøkene:

Er du nysgjerrig på hva som skjer med tomflaskene etter at du har levert dem i panteautomaten? Pantesystemet i Norge eies og driftes av Infinitum, som opplyser at 361 677 560 flasker er pantet hittil i år. Vi besøker INFINITUMs anlegg på Fetsund!

Du vil ikke tro hvilken enorm mengde pantbare flasker som aldri finner veien til en panteautomat! Hos Romerike Avfallsforedling (ROAF) mottar de årlig panteflasker og bokser til en verdi av 4 millioner kroner! Her sorteres også hele fem ulike typer plastemballasje fra restavfallet – helt automatisk! Vi besøker ROAF!

Visste du at Coca-Cola European partners produserer 200 millioner drikke i året fra fabrikken på Lørenskog? Og visste du at de har introdusert flasker med 22,5% bioplast og 25% resirkulert plast på alle sine produktlinjer i Norge? Vi besøker Coca-Cola på Lørenskog!

Les mer om sirkulær økonomi i OREEC her.

tur

Logosalat sirkulær busstur