Back

Innovasjonsnettverket: Hvorfor er det vanskelig å skalere i Norge?

Golden fish moving to better place

Foto: Adobe Stock/Creativa Images

I Norge lykkes færre enn én av 100 med å oppskalere virksomheten. Vi er dårligst i Norden på dette.

Til innovasjonsnettverksmøtet kommer noen av de som har mest kompetanse på skalering her til lands. Tom Lindtein og Harald Hvidsten, som har brukt åtte år på å lære fra de beste i verden, vil fortelle hvordan vi kan vi bli bedre på oppskalering.

Det er dessverre langt opp til de beste. I OECD ligge Norge på bunn i skalering. Land som Estland og Kenya har mer techskaleringer enn oss.

Agenda

Hvorfor er det så vanskelig å skalere i Norge?
Per Ingvar Olsen, professor i entreprenørskap ved Handelshøyskolen BI, har 20 års erfaring i å arbeide med oppstartsselskaper og oppskaleringsprosjekter i samarbeid med Berkeley, Stanford, MIT og Tsinghua University.

Slik jobber vi med våre skaleringscaser
Jørgen Lundberg, administrerende direktør i Ife Invest, er ansvarlig for kommersialisering av forskning fra IFE. Han har jobbet med skaleringsprogrammet siden 2017. Tre av porteføljeselskapene hans har deltatt i programmet.

Erfaring med skaleringsarbeid fra 2016 til 2024
Tom Lindtein, grunnlegger av Scaling Lab, har 20 års erfaring som leder av strategi- og forretningsutvikling, nasjonalt og internasjonalt.
Harald Hvidsten, grunnlegger av Scaling Lab, har 25 års erfaring som leder av strategi- og forretningsutvikling, både nasjonalt og internasjonalt.

Dato: 21. mai 09.00 – 10.30
Sted: Business Lillestrøm, Storgata 7, Lillestrøm
Påmelding: rolf@kunnskapsbyen.no

Starttid

09:00

21. mai 2024

Avslutningstid

10:30

21. mai 2024

Adresse

Gründerhuset Business Lillestrøm, Storgata 7, Lillestrøm