Fremtidsrettet næringsutvikling
Med sitt utspring fra forskningsmiljøet på Kjeller har Kunnskapsbyen Lillestrøm lange tradisjoner for kunnskapsdrevet næringsutvikling innen det fornybare / sirkulære domenet og vet godt at bærekraftig næringsutvikling er ferskvare.
Grip nye muligheter
Kunnskapsbyen Lillestrøm tilbyr derfor fremoverlente medlemmer hjelp til å delta i prosjekter og nettverk – enten som partnere i prosjekter og nettverk ledet av Kunnskapsbyen, eller ved at Kunnskapsbyen bidrar til at medlemmene selv kan gripe muligheter i virkemiddelapparatet ved å etablere egne prosjekter.
Vi løfter hverandre
Avhengig av ønsker og behov er Kunnskapsbyen behjelpelig med å få medlemmer med i prosjekter og nettverk lokalt, regionalt, nasjonalt eller internasjonalt. På denne måten er Kunnskapsbyen og Kunnskapsbyens medlemmer med på å drive utviklingen fremover og å hente ny kunnskap til regionen – hvilket igjen er med på å gjøre Lillestrøm og regionen rundt til et attraktivt valg for re- og nyetablering av fremtidsrettet næringsliv.
Gjennom Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak er vi med i prosjektet Cleancon for å fremme anvendelse av utslippsfrie kjøretøy og arbeidsmaskiner.
I vårt arbeid med å utløse bærekraftig næringsutvikling søker vi å fremme det som er unikt i vår region, understøttet av det grønne skiftet. Sentralt plassert mellom hovedstaden og landets hovedflyplass befinner vi oss i en vekstregion med ledende forskningsmiljø og teknologisentre, samtidig som vi fostrer et vitalt gründermiljø. Spesielt i skjæringen mellom akademia, det private næringsliv og det offentlige ser vi i Kunnskapsbyen Lillestrøm store muligheter for å bidra til utvikling av eksisterende og etablering av nye virksomheter i vår region – og da er prosjekter et viktig virkemiddel.
Gode nettverk
Kunnskapsbyen Lillestrøm har benyttet seg av prosjekter som virkemiddel for kunnskapsdrevet næringsutvikling helt siden oppstarten i 2000. Hovedtyngden av prosjektene opp gjennom årene har hatt lokalt og regionalt perspektiv, men vi har også utstrakt erfaring med bedriftsnettverk og EU-prosjekter, da spesielt innenfor Interreg-programmene.
Gjennom prosjektene og nettverkene har vi hentet mye ny kunnskap til regionen, løftet fram nye muligheter for verdiskaping og vekst og blant annet spunnet ut næringsinteresser som Romerike batterinettverk, den grønne besøksordningen Green Visits, Solenergiklyngen og Lillestrøm Eiendomsforum. Også Norsk Hydrogenforum og hydrogenklyngen H2Cluster har sitt utspring fra Kunnskapsbyen.