Skedsmo har satt ny kommunal rekord i kjøring på hydrogen. Skedsmo kommune representert av varaordfører Boye Bjerkholt, energi- og klimarådgiver Øyvind Wahl og EU-koordinator Kristin Storløpa satt seg i kommunens hydrogenbil og reiste til Brussel fra Skedsmo Rådhus for å delta på den regionale uken i Brussel; Open Days.

«Hydrogen bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla…..»

Gjennom EU-prosjektet Next Move, har Skedsmo gått til innkjøp av en hydrogenbil, Hyundai ix35. Med en rekkevidde på 600 km, var det mulig for Skedsmo å kjøre ned til Brussel ved å fylle på ulike hydrogenstasjoner i Danmark og Tyskland.

Hydrogenbilen som brukes til daglig av kommunens ansatte er den første kommunaleide i sitt slag i Norge. Skedsmo satser fremover på klimatiltak med god støtte fra Akershus fylkeskommune, som har finansiert og vært primusmotor for en grønn satsning innad i fylket. Europas nordligste fyllestasjon for hydrogenbiler er lokalisert i Lillestrøm, og på grunn av denne type satsninger, kan kommunalt ansatte kjøre miljøvennlig i det daglige.

Hydrogengjengen fra Skedsmo kommune kom til Brussel uten problemer, og deltok på en rekke seminarer og viste frem bilen til skuelystne seminardeltagere.