Back

Utemøbelgründer kåret til Årets gründeridé

StartUp fetival 2023

Vinnerne av Årets grunderidé SogS Design, Katode og Bedr ble hyllet av jurymedlemmene.

Mia Thuv Solhaugs bacheloroppgave i produktdesign, ved OsloMet på Kjeller, gikk til topps som «Årets gründeridé på Romerike», under StartUp festival 2023.

Kåringen fant sted under avslutningen av Startup festival 2023, på Lillestrøm kultursenter. Mia Thuv Solhaug mottok prisen på vegne av seg selv og Caroline Schwartz.

Etter å ha deltatt på gründerkurs i Lillestrøm startet de to studentene SogS Design, der sittebenken BYM (Bymøbel for ungdom) er det første produktet. Benken fremstår som en skulptur i betong, stål og tre. Den er utformet med tanke på ungdom. Benken lar brukerne velge ulike sittemuligheter.

Sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen i Eika Gruppen viste frem overraskende sterke utviklingtrekk for norsk økonomi.

Sterke gründerkonsepter

Juryen, ledet av Romerike Sparebanks samfunnskontakt Trine Ullereng, berømmet SogS Design for utvikling av en nyskapende møteplass for ungdom. Vinnerkonseptet har også valgt å bruke bærekraftige materialet i et spennende design, påpekte Ullereng.

Andreplassen gikk til selskapet Katode og gründer Jan Einar Ingierd fra Aurskog-Høland. Selskapet har utviklet en dataløsning tilpasset produksjonsbehovet i små og mellomstore bedrifter. Løsningen som gir en god totaloversikt, sparer også bedriftene for penger.

Tredjeplassen gikk til hans sambygding Daniel Ekeberg og sengekonseptet Bedr, utviklet for å redusere pustestopp hos mennesker med søvnapné. Menge andre tilstander kan også lettes av å sove på magen. Juryen ga Ekeberg skryt for god gjennomføringsevne.

Voffii og Zensy, begge tidligere deltakere som har markert seg i denne konkurransen, delte av sin innsikt i selskapsutvikling, pengetilførsel, kundevekst og fortalte om sine videre planer.

Tungvektere på scenen

Jan Ludvig Andreassen, sjeføkonom i Eika Gruppen, holdt et tankevekkende foredrag om den økonomiske utviklingen av statsfinansene som viser et overskudd på 200.000 kroner per innbygger per år.

Næringsrådgiver Jonas Vårum Olafsen i Lillestrøm kommune fortalte om planene for utviklingen av et innovasjonsdistrikt i regionen. Han skisserte mulighetene som ligger i et tettere samarbeid mellom alle kunnskapsmiljøene som strekker seg fra Ahus i Lørenskog til forskningsparken på Kjeller.

Vinneren av Årets gründeridé, Mia Thuv Solhaug, ble overrakt en gavesjekk på 50.000 kroner fra Trine Ullereng og Siri Berggreen i Romerike Sparebank.

Lise Vermelid Kristoffersen fortalte om sin gründerreise og utviklingen av podcasten Pengesnakk til å omfatte en rekke andre plattformer. Hun delte også 26 konkrete grep å ta når rentene biter i privatøkonomien.

Mange samarbeidspartnere

Avslutningsarrangementet for Startup festival 2023, i Stjernesalen i Lillestrøm kultursenter, ble loset vel i havn av Remy Skogstrand, som er daglig leder i Innovasjon Gardermoen.

Juryen som kåret Årets gründeridé bestod av Trine Ullereng i Romerike Sparebank, Inger-Lise N. Melby i Kunnskapsbyen Lillestrøm, Asbjørn Erdal i Duvi pensjon, Anne Grethe Wirum i SLM Revisjon, Remy Skogstrand i Innovasjon Gardermoen og Audun Bollerud i advokatfirmaet Økland.