Back

Gründerinvestorene inntar Romerike

investornettverk

En aktiv og engasjert forsamling skapte et inspirerende kickoff-arrangement.

Investorer, gründere og etablerte bedriftsledere trosset snøkaos og køproblemer for å delta på kickoff-møtet til Romerike Investornettverk.

Investornettverket har fått forespørsel fra 45 investorer og interesserte om å delta på samlingen. De 36 som var i stand til å møte opp, var en aktiv og engasjert forsamling som skapte en inspirerende kickoff.

De fremmøtte fikk ta del i verdifull innsikt fra noen av Norges skarpeste investorer og startups. Gisle Østereng, Head of Investments hos StartupLab, delte av sin 20-årige erfaring som venture entreprenør. Han pekte på hvordan investorer kan identifisere og vurdere potensialet i teknologibaserte startups, og advarte mot vanlige fallgruver i tidligfaseinvesteringer.

Gisle Østereng
Gisle Østereng fra StartupLab delte av sin lange erfaring som venture entreprenør.

Delte gründereise

Gründerne bak Voffii, Anette Djuvstad og Elisabeth Østby, delte sin imponerende reise, med både nedturer og oppturer. Med sine 50.000 brukere, blir selskapet nå verdsatt til 40 millioner kroner.
En uhøytidelig spørreundersøkelse viste at bare én har tidligfaseinvesteringer som levebrød. De aller fleste har noe erfaringer med investeringer. En håndfull oppga at de har bred erfaring med dette.
På spørsmål om å rangere investeringsområder, satte forsamlingen teknologi/IT og helsetech på topp. Et overveldende flertall svarte at teamsammensetningen er det viktigste suksesskriteriet for et godt investeringscase. Et klart definert marked ble sett som det nest viktigste kriteriet.

Dømt til vekst – hva så?

Even Sand, prosjektleder i Kunnskapsbyen Lillestrøm, fremhevet viktigheten av tidligfasekapital for å utvikle oppstartsselskapene. Investornettverket skal bidra til å styrke tilgangen på risikokapital for vekstbedrifter. Målet er å konvertere innovasjonene til næringsutvikling og gevinst for investorene og gründerne, noe næringslivet på Romerike også vil tjene på.

Sand beskrev hvordan Romerike Investornettverk vil bidra til å bygge nye suksesshistorier. Telemarksforskning karakteriserer Romerike som «dømt til vekst», til tross for at regionen ikke har et etablert investormiljø for tidligfaseinvsteringer. Dette er en brikke som har manglet i Kunnskapsbyens økosystem for innovasjon.

– Vi vil gi investorene eksklusiv tilgang til utvalgte investeringsmuligheter. Deltakerne vil få støtte fra et bredt nettverk, slik at de kan gå inn i en effektiv investeringsprosess – uten unødvendig byråkrati, sier han.