Back

Kutter kostnader for 200.000 strømkunder

Datek har inngått en avtale med strømselskapet Yve, som gjør det mulig for kundene å flytte strømforbruket sitt til perioder av døgnet med lavest strømpris.

Eva Smarthus gjør det mulig å styre strømforbruket til de timene som har lavest strømpris.

Datek Smart Forside leverer den norskutviklede smarthusløsningen Eva Smarthus. Med denne teknologien kan Yves datterselskaper – Polar Kraft og Kraftriket – tilby sine kunder strømstyring som vil redusere kundenes kostnader.

– Eva Smarthus er utviklet for å gi kundene en rekke tjenester rundt strømstyring og trygghet, sier Sondre Aarrestad, daglig leder i Datek Smart Forside.

Anders Kvamme, adm. direktør i Yve, forteller om stadig etterspørsel etter smart strømstyring. Han er glad samarbeidet med Datek vil gjøre styring av hjem og hytte mulig for kundene.

– Vi tilbyr allerede våre kunder tjenester for sanntidsdata og smart elbillading. Energieffektivisering gjennom smart styring av hjem er et naturlig neste steg. Med Eva Smarthjem kan vi tilby kundene våre et av de beste styringssystemene i Norge, sier han.

I løpet av høsten vil kunder av Kundene til Polar Kraft og Kraftriket vil i løpet av høsten kunne skaffe seg Eva Smarthus, slik at de er klare for å redusere strømkostnadene til vinteren.

Løsningen er godkjent som søknadsberettiget hos Enova, med dekning av 35 prosent av kostnadene for utstyr og installasjon.