Back

Lanserer norsk trygghetsklokke

Den lille dingsen inneholder både helsevarsler, trygghetsalarm og mobiltelefon – og du bærer den som en helt vanlig klokke. Nå er «Contact» klar for lansering.

Klokken sier fra om unormale blodverdier eller alarmerende pulsavvik. Den har innebygd GPS og en fallsensor som varsler pårørende – og oppretter en toveis mobilsamtale – dersom brukeren faller. Klokken er også en trygghetsalarm, og den fungerer både i og utenfor hjemmet.

Terje Tobiassen fikk ideen til produktet etter at han selv ble rammet av et hjerteinfarkt.

– Den gir trygghet både til den som bruker den og de nærmeste i familien, uten at den som har den på seg blir overvåket, forteller daglig leder Terje Tobiassen i Sandnes-selskapet ContinYou, som står bak klokken.
Han ga velferdsteknologiprosjektet SOL en sniktitt på klokken, under et informasjonsmøte for SOL-partnere i Kunnskapsbyens Hus 22. mars.

Er lanseringsklar
Den nye helseklokken kommer på markedet i april. Telia, som har fått en eksklusivitetsavtale med produsenten ContinYou, er allerede i gang med markedsføringen av produktet.
– Pågangen har vært langt større enn vi kunne drømme om. Flere kommuner har også meldt sin interesse, forteller Tobiassen, som ikke kan gå ut med noen nærmere tallfesting av hvor mange bestillinger Telia har mottatt.
Prosjektleder i SOL, Marit Heiberg skjønner godt at mange ønsker en slik klokke – og den tryggheten den kan gi.
– Vi må alle ta ansvar for våre egne liv. Den nye teknologien hjelper oss med det, sier Heiberg.

Terje Tobiassen i ContinYou, her sammen med Per Berg i Informasjonskontroll og SOL-prosjektets Marit Heiberg, demonstrerer klokkens alarmfunksjon og oppkobling av en toveis samtale til nærmeste pårørende.

Norsk produkt
Tobiassen fikk ideen til produktet etter at han selv ble rammet av et hjerteinfarkt, under en biltur for tre år siden. Han var heldig, fikk raskt hjelp og overlevde.
– Hadde jeg hatt denne klokken da, ville jeg ikke ha satt meg i bilen. Den ville ha varslet meg om at noe var galt, forteller han.
Teknologiselskapet Informasjonskontroll på Kjeller har bistått med den tekniske utviklingen av produktet, og er ansvarlig for innmaten i klokken. Per Berg, som salgs- og markedssjef i Informasjonskontroll, forteller at dette er blitt et svært teknisk avansert produkt.
– Vi har tidligere vært med på å utvikle styringssystemer til missiler, men dette har vært minst like spennende. Det hadde ikke vært mulig å lage denne klokken for to år siden. Da fantes ikke teknologien. Det er blitt et godt produkt som skaper trygget og som mange vil ha glede av, sier han.
For ordens skyld: Klokken er også i stand til å vise tiden.