Back

Bli med på studietur til Amsterdam

Kunnskapsbyen Lillestrøm inviterer ansatte i medlemsvirksomheter og samarbeidspartnere til studietur om sirkulær økonomi og Smart City-konsepter 29. og 30. mai.

Årets studietur går til Amsterdam som, i likhet med mange andre storbyer, har store utfordringer med luftforurensing. Byen har innført gratis WiFi som belønning for nabolag som klarer å redusere forurensingen.
De Gezonde Stad (den sunne byen) støtter og utvikler bedrifts- og innbyggerinitiativ som bidrar til å gjøre Amsterdam sunn og frisk for fremtiden.

Smart City
Byen har også ambisjoner om å være verdensledende innen Smart City og smarte stadionløsninger, som Amsterdam Arena Innovation Center (AAIC).
Amsterdams «clean tech playground» – De Ceuvel – er et av de mest bærekraftige og unike urbane utviklingsområdene i Europa. Den prisbelønte og bærekraftplanlagte arbeidsplassen for kreative og sosiale virksomheter, holder til i et tidligere skipsverft ved siden av Johan van Hasselt Kanaal.

Autonome båter
I Amsterdam får studieturdeltakerne også innblikk i organiseringen av verdens første flåte av autonome båter. Forskere fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) og Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS Institute) har startet verdens første store forskningsprogram om autonome flytende fartøy i byområder.

Påmeldingsfrist er tirsdag 25. april.
Lenke til program og påmelding.