Hjernekraft-konferansen presenterer roboteventyret
Gründerne i No Isolation brukte bare ti måneder fra idé til lansering av kommunikasjonsroboten AV1 for langtidssyke barn.
I oktober 2015 startet Marius Aabel selskapet No Isolation, sammen med Matias Doyle og Karen Dolva. Allerede fire måneder senere, i februar 2016, ble den første prototypen testet ut i skolen. Et halvt år senere, i august 2016, var roboten i salg.
Marius Aabel kommer til Hjernekraft fra Kjeller for å fortelle om oppstartsselskapets teknologieventyr – og hvordan gründerne jobbet for å få det til.
Avslører arbeidsmetode
No Isolation-teamet hadde helt fra starten en bevisst strategi for å få produktet ut i markedet på rekordtid.
– Det er overhodet ikke noe hemmelig med den metodikken vi brukte, så det kommer jeg til å avsløre på Hjernekraft-konferansen, lover han.
Marius Aabel har tidligere jobbet med dataspill og mobiltjenester. Han har vært med og starte opp fire selskaper.
I No Isolation har han ansvaret for utvikling av produkter som skal hjelpe folk ut av isolasjon og ensomhet.
Robot mot sosial isolasjon
Den spesialutviklede kommunikasjonsroboten AV1 gjør nettopp det. Ved hjelp av robotens innebygde kamera, mikrofon og høyttaler kan langtidssyke barn og unge følge undervisningen i klasserommet – og være til stede i andre aktiviteter sammen med klassen sin.
No Isolation-teamet har hatt stor hjelp av et nært samarbeid med Kreftforeningen, St. Olavs Hospital, Sunnaas Sykehus, Universitetet i Oslo og Snø Designstudio, i utviklingen av roboten.
Nå er gründerne godt i gang med å realisere nye ideer. Et av de nye produkt skal hjelpe eldre mennesker ut av ensomheten.
Stikkord:arbeidsplasser, innovasjon, mestring, nettverk, samarbeid, tidligfase