Back

– Vi trenger flere mentorer som Erik

Erik Myhrer i SLM Revisjon er i ferd med å bli en lokal mentor-guru – nå også for innvandrere som går med en gründer i magen.

I fjor meldte han seg som mentor til «KRAFT entreprenørprogram», som retter seg mot innvandrer-entreprenører. Det har han ikke angret på.

– Dette har vært veldig moro. Jeg anbefaler andre å ta på seg mentorjobber, sier Erik Myhrer.

Siden 2018 har han vært mentor for spillutvikleren Jardar Solli. I fjor tok Erik Myhrer på seg en tilsvarende oppgave for Sayantani Saha fra India. Hun hadde nettopp gjennomført det første KRAFT-programmet som ble holdt i Lillestrøm.

Kunnskapsbyen Lillestrøm samarbeidet med organisasjonen Diversify som står bak denne satsing. Diversify er nå på jakt etter virksomhetsledere som er villige til å stille som mentor. Det er ingen tidskrevende rolle. En time i måneden i et halvt år er alt de ber om.

Erik Myhrer og Sayantani Saha har funnet en god tone som begge setter stor pris på.

Et positivt møte

Erik Myhrer beskriver møtene med Sayantani Saha som et hyggelig avbrekk i hverdagen. Hun vil bygge opp en nettbutikk for salg av flotte håndverksprodukter fra India, der hu har en bror som lager trevarer.

– Vi møtes en time eller to, nå og da. Det er ikke meningen at jeg skal kunne løse alle utfordringene for henne. Min hovedoppgave er spørre hvorfor hun gjør som gjør i etableringen av virksomheten sin, forteller han.

De seks månedene Erik Myhrer som har budet seg til, er for lengst over.

– Du kan fortsette hvis du vil. Og jeg vil gjerne se henne lykkes med forretningen sin, sier han.

Skoleengelsk går bra

Sayantani Saha setter utrolig stor pris på de gode og velmenende rådene hun har fått. At han er en erfaren revisor er nyttig, men det er først og fremst møtet med mennesket Erik Myhrer hun setter høyt.

– Erik har vært en svært god diskusjonspartner for meg i oppbygging av nettbutikken min. Han har også vært til god hjelp i spørsmål om alt fra importregler til emballasje, prissetting etter norsk standard, moms og regnskap, sier hun.

Samtalen dem imellom har gått på engelsk. Erik Myhrer forteller at hans språkkunnskaper er basert på norsk skoleengelsk. Det har ikke vært noe problem, selv om han innrømmer at den hender han blir stående fast og lete etter ord.

– Da får jeg trimmet fag-engelsken. Og om det kniper, så har jeg «Google translate» på telefonen, i bakhånd, ler han.

Kunnskapsbyen og Business Lillestrøm har bistått Diversify med årets KRAFT-program, som holdes i Doktorgården i Lillestrøm. Gründer-tilbudet for innvandrere er muliggjort ved hjelp av støtte fra Lillestrøm kommune og Advokatfirmaet Økland.