Back

Pensjonistforbundet tar opp velferdsteknologi

Pensjonistforbundet i Akershus skal få hjelp av Kunnskapsbyen til å sette velferdsteknologi på agendaen. Med sine 48 lokalforeninger og nesten 12.000 medlemmer representerer fylkeslaget en betydelig brukergruppe.

– Vi må på banen og sørge for at teknologien anvendes til å skape bedre tjenester, i tråd med brukernes ønsker. Pensjonistforbundet vil være med å sette dagsorden for utviklingen av velferdsteknologien. Det skal vi blant annet gjøre gjennom å bevisstgjøre lokalforeningene våre, sier fylkesleder Sigmund Kristoffersen i Pensjonistforbundet Akershus.

– Vi er veldig godt fornøyd med å ha fått Kunnskapsbyen og DGI som samarbeidspartnere, sier lederen av Pensjonistforbundet i Akershus, Sigmund Kristoffersen (i midten), her sammen med i styremedlem John Granly (t.v.) Marit Heiberg (Kunnskapsbyen) og Iver Olav Sunnset (DGI) og fylkessekretær Liv O. Jakobsen.
– Vi er veldig godt fornøyd med å ha fått Kunnskapsbyen og DGI som samarbeidspartnere, sier lederen av Pensjonistforbundet i Akershus, Sigmund Kristoffersen (i midten), her sammen med i styremedlem John Granly (t.v.) Marit Heiberg (Kunnskapsbyen), Iver Olav Sunnset (DGI) og fylkessekretær Liv O. Jakobsen.

Sterkt fagmiljø
Sammen med fylkessekretær Liv O. Jakobsen og styremedlem John Granly har han opprettet et samarbeid med Kunnskapsbyen Lillestrøm og kompetansebedriften Digitale Gardermoen IS (DGI) for å få bistand i dette arbeidet.
På neste lokallederkonferanse 18. og 19. oktober, vil pensjonistforbundet i Akershus bruke en hel dag på velferdsteknologi.
– Vi er veldig fornøyd med å ha fått Kunnskapsbyen og DGI til å ta et faglig ansvar for denne dagen, sier Kristoffersen.

Viktige innspill
Marit Heiberg som er prosjektleder i Kunnskapsbyen, er glad for initiativet. Et tettere samarbeid med pensjonistforbundet kan også gi verdifulle innspill i hennes eget arbeid, som leder av velferdsteknologiprosjekt «SOL – Support quality of life». Prosjektet er en del av Interreg Sverige-Norge-samarbeidet, der også DGI er partner.
– Dette er en vinn-vinn-situasjon. Vi ser fram til at lokale pensjonistforeninger vil etterspørre velferdsteknologi på en aktive måte, sier Heiberg.