Back

Hipp, hipp, hurra for Lillestrøm som universitetsby!

Ledelsen ved Høgskolen i Oslo og Akershus er tydelige på at Lillestrøm sentrum er det eneste alternativet for en ny campus for høgskolen.

Anita Orlund
– Flyttingen av høyskolens campus til Lillestrøm sentrum vil være et av de aller viktigste byutviklingstiltakene de nærmeste årene, mener administrerende direktør Anita Orlund i Kunnskapsbyen Lillestrøm.

Administrerende direktør Anita Orlund i Kunnskapsbyen Lillestrøm er strålende fornøyd med denne avgjørelsen.
– Jeg er jublende glad for at rektor Curt Rice er så tydelig når han avklarer at en ny campus må lokaliseres i Lillestrøm sentrum. Dette vil være et av de viktigste tiltakene for utviklingen av Lillestrøm sentrum de nærmeste årene. Her må alle gode krefter arbeide sammen for å sikre at vi får til en realisering. Når vi får tusenvis av studenter i sentrum på dagtid vil dette by på nye muligheter for handel, service og kultur. Det vil også skape folkeliv på kafeer og restauranter i enda større grad enn vi har i dag, sier hun.
Av og til kommer det muligheter som vil medføre en radikal endring. En universitetscampus i Lillestrøm sentrum er en slik mulighet, mener Orlund.
– La oss ikke glippe på den!

Suveren lokalisering
Det er styret ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) som tar den endelige avgjørelsen – til neste år. Når høyskoleledelsen går tydelig ut med at campus må flyttes til Lillestrøm sentrum, skal det mye til for at høyskolestyret vil bryte med dette.
Rektor Curt Rice og eiendomsdirektør Marianne Hole sier til Romerikes Blad at de ser for seg en attraktiv og sentralt beliggende campus i Lillestrøm, nær jernbanestasjonen, med ypperlig forbindelse til høyskolens campus i Oslo og studiestedet i Sandvika.

Om få år kan Lillestrøm være en universitetsby, med et yrende studentliv. Fotomontasje: Høgskolen i Oslo og Akershus
Om få år kan Lillestrøm være en universitetsby, med et yrende studentliv. Fotomontasje: Høgskolen i Oslo og Akershus

Jobber for universitet-status
Parallelt med flyttingen har høgskolen dessuten startet en utviklingsprosess som kan ende opp med universitetsakkreditering allerede i løpet av 2017. Det betyr at Lillestrøm i så fall blir en universitetsby.
Den politiske ledelsen i Skedsmo kommune stiller seg også positiv til å få studenter i Lillestrøm sentrum. Universitetsambisjonene og planene om å samle studentboliger og campus midt i byen, utløser stor entusiasme blant politikere og næringsdrivende i Skedsmo.
– Det vil skape en ny dynamikk i bykjernen på dag- og kveldstid, sier varaordfører Boye Bjerkholt (V) til Romerikes Blad.

Jakter sentral tomt
Eiendomsdirektør Marianne Hole forteller til avisen av høgskolen har vært i dialog med fire, fem tomteeiere om aktuelle arealer i Lillestrøm.