Back

Kobler designstudenter med næringslivet

Egle Juodziukynaite og Joakim Mjelde Winum ønsker bedriftsoppdrag til studentene sine.

Egle Juodziukynaite og Joakim Mjelde Winum vil gjerne ha bedriftsoppdrag til sine studenter. Til høsten skal de lede et prosjektarbeid for sisteårsstudentene i produktdesign på OsloMet Kjeller. Studentene skal løse praktiske prosjektoppgaver for næringslivet.

Har du en utfordring eller uløst oppgave du savner en løsning for? Da kan du få hjelp fra et team av sisteårsstudenter i produktdesign, ved OsloMet på Kjeller.

Som en del av studiet skal de bistå bedrifter med å finne gode løsninger på reelle problemstillinger. Studentene gyver løs på alle typer oppgaver.

Det er Egle Juodziukynaite og Joakim Mjelde Winum som skal lede dette studieemnet. De er veletablerte gründere og står bak Tiny Workers som bygger pollinator-parker for villbier. Etter sommeren skal de lede produktdesignstudentene i emnet «Kritisk Refleksjon».

De har begge studert produktdesign. Egle har erfaring med problemløsing i praksis. Hun har tidligere jobbet med implementering av innovasjon, entreprenørskap og tverrfaglig samarbeid på OsloMet. Joakim har 13-års erfaring innen kreative-, visuelle- og designområder. Han har også kommersiell pilotutdanning.

Tettere på bedriftene

– Vi ser at de fleste trekkes inn mot Oslo, etter fullførte studier. Jeg håper student-bedrift-samarbeidet kan være en øyeåpner for mulighetene i regionen, sier Egle Juodziukynaite.

Hun forteller at det ganske åpent for hvilke problemstillinger studentene kan jobbe med. Det burde derfor være mulig for mange bedrifter å melde inn oppdrag til OsloMet-studentene

– De fleste studentene er interesserte i tjenestedesign, men det er også noen som jobber med app, nettsider og fysiske produkter.

Hun nevner følgende eksempler på områder studentene kan bistå med:

  • Forbedring av eksisterende produkter/utvikling av nye produkter
  • Brukertesting av nye produkter og tjenester
  • Hjelp til å øke kundetilfredshete/kundeopplevelse
  • Hjelp til å forstå kunder og samarbeidspartnere og deres behov
  • Forbedring av produktpresentasjon
  • Kommunikasjon og visualisering
  • Forsterking av bedriftens bærekraftsprofil
  • Forbedring av branding

Kan forlenge oppdraget

Dette er studentenes siste emne før de skal ta fatt på bacheloroppgaven. Der har de mulighet til å videreføre prosjektet, slik at de i praksis kan jobbe med oppgaven i trekvart år, opplyser Egle Juodziukynaite.

– Her snakker vi om en vinn-vinn-situasjon. Bedriftene får hjelp av studentene til å løse relevante problemstillinger. Samtidig vil designstudentene få «real-world» erfaring og bedre kjennskap til hva som rører seg i her regionen – ikke bare i Oslo, sier hun.

Studentene velger oppdrag

Egle Juodziukynaite og Joakim Mjelde Winum vil presentere de ulike prosjektoppdragene fra næringslivet til studentene, i oppstarten av studieemnet. Deretter er opp til studentene å velge hvilke oppdrag de ønsker å jobbe med.

Det forventes at det legges inn litt i driftsmidler i oppdraget. Summen det er snakk om er gjerne rundt 5.000 kroner. Bedrifter som ønsker å være gode oppdragsgivere kan godt inviterer studentene inn på et møte med pizza.

– For å få et best mulig resultat av studentarbeidet, er det viktig å få en god dialog. Det er en fordel om studentene kan få en fast kontaktperson hos oppdragsgiver, som vil være tilgjengelig gjennom hele prosjektperioden, som varer fra midten av august til utgangen av oktober.

Siste frist er 9. august

Av hensyn til ferieavvikling i bedriftene er søknadsfrist for å melde inn oppdrag forlenget til 9. august.

Spørsmål rundt oppdrag eller behov for avklaring om utfordringer kan løses av designere, rettes til Egle Juodziukynaite på 463 85 345.

– Ta gjerne kontakt så kan vi diskutere mulighetene nærmere, oppfordrer hun.