Back

FNs bærekraftsmål pryder rådhuset

Skedsmo kommune har gått til innkjøp av fire imponerende bilder som viser FNs bærekraftsmål. Bildene er laget av reinlav fra Rendalen.

Disse kunstverkene fra Norsk Mose & Design er med på å markere FNs bærekraftsmål i rådhuset. Foto: Kristin Uvaag Tufte

Skaperen av bildene er Norsk Mose & Design som er leietaker hos Business Lillestrøm i Storgata.

Daglig leder Heidi Foss i Norsk Mose & Design forteller at bildene – hver av dem på fire kvadratmeter – er laget av håndplukket, farget og preparert reinlav.
– Dette er håndarbeid. Vi brukte 28 timer på hvert bilde, forteller hun.

Markerer Lillestrøms visjon
Selskapet laget åtte bilder for å vise noen av FNs sentrale bærekraftsmål under Foodscape-konferansen, som ble holdt hos Norges Varemesse i Lillestrøm i oktober. Nå har Skedsmo kommune overtatt fire av kunstverkene. De passer godt til den nye storkommunen.

– Lillestrøm kommune har en visjon som er tuftet på FNs bærekraftsmål og dette er en fin måte å vise det på, sier næringssjef Maria Hoff Aanes.

Bildet av FNs bærekraftmål nummer 17 «Samarbeid for å nå målene» henger nå på veggen utenfor kommunestyresalen. Det bærekraftige samfunnet markeres også i rådhuset med bildene «Ansvarlig forbruk og produksjon» (FN-mål nr. 12), «Stoppe klimaendringene» (FN-mål nr. 13) og «Liv på land» (FN-mål nr. 15).

Suveren plassering
Heidi Foss, som opprinnelig er fra Lillestrøm, legger ikke skjul på at hun er veldig stolt dette: – Dette er en fin arena for oss. Det er veldig stas for oss å få hengt opp bildene i en offentlig bygning, sier hun.

Norsk Mose & Design har fortsatt fire bilder igjen, som viser målene om å «Utrydde sult» (nr. 2), «God helse» (nr. 3), «Anstendig arbeid og økonomisk vekst» (nr. 8) og «Liv under vann» (nr. 14).

– De som er interessert i disse bildene må bare å ta kontakt med oss, sier Heidi Foss.