Skedsmo kommune har gått til innkjøp av fire imponerende bilder som viser FNs bærekraftsmål. Bildene er laget av reinlav fra Rendalen.

Disse kunstverkene fra Norsk Mose & Design er med på å markere FNs bærekraftsmål i rådhuset. Foto: Kristin Uvaag Tufte

Skaperen av bildene er Norsk Mose & Design som er leietaker hos Business Lillestrøm i Storgata.

Daglig leder Heidi Foss i Norsk Mose & Design forteller at bildene – hver av dem på fire kvadratmeter – er laget av håndplukket, farget og preparert reinlav.
– Dette er håndarbeid. Vi brukte 28 timer på hvert bilde, forteller hun.

Markerer Lillestrøms visjon
Selskapet laget åtte bilder for å vise noen av FNs sentrale bærekraftsmål under Foodscape-konferansen, som ble holdt hos Norges Varemesse i Lillestrøm i oktober. Nå har Skedsmo kommune overtatt fire av kunstverkene. De passer godt til den nye storkommunen.

– Lillestrøm kommune har en visjon som er tuftet på FNs bærekraftsmål og dette er en fin måte å vise det på, sier næringssjef Maria Hoff Aanes.

Bildet av FNs bærekraftmål nummer 17 «Samarbeid for å nå målene» henger nå på veggen utenfor kommunestyresalen. Det bærekraftige samfunnet markeres også i rådhuset med bildene «Ansvarlig forbruk og produksjon» (FN-mål nr. 12), «Stoppe klimaendringene» (FN-mål nr. 13) og «Liv på land» (FN-mål nr. 15).

Suveren plassering
Heidi Foss, som opprinnelig er fra Lillestrøm, legger ikke skjul på at hun er veldig stolt dette: – Dette er en fin arena for oss. Det er veldig stas for oss å få hengt opp bildene i en offentlig bygning, sier hun.

Norsk Mose & Design har fortsatt fire bilder igjen, som viser målene om å «Utrydde sult» (nr. 2), «God helse» (nr. 3), «Anstendig arbeid og økonomisk vekst» (nr. 8) og «Liv under vann» (nr. 14).

– De som er interessert i disse bildene må bare å ta kontakt med oss, sier Heidi Foss.