Back

Starter året med nyttårslunsj på «Gevir»

Kunnskapsbyen gjentar fjorårets suksess og inviterer sine medlemsvirksomheter og samarbeidspartnere til en felles nyttårslunsj 5. januar.

– Oppslutningen om årets arrangement har vært over all forventning, med over hundre påmeldte, forteller Kristin Uvaag Tufte, som er prosjektleder i Kunnskapsbyen Lillestrøm.
Hun gleder seg til nyttårslunsjen, som i år blir holdt på det nye utestedet «Gevir» i Storgata: – Vi kommer til å fylle lokalet!

Det foreslås å bevare noen elementer fra områdets historie, som den gamle hangaren og det flytårnet.

Visjoner om Kjeller som fyrtårn
Vi ønsker å starte det splitter nye året med å se framover mot den spennende utviklingen på Kjeller, som skal bli fremtidens superby. 12 sommerstudenter innen by- og stedsutviklingsfag jobbet i sommer hos ingeniørselskapet Sweco med å utvikle konseptstudien «Kjeller 2023, for eiendomsutvikleren Aspelin Ramm som eier Kjeller flyplass.
Matergradstudentene fikk i oppdrag å skape en fremtidsby helt fra bunnen av. I studentenes superby fremstår Kjeller som et fyrtårn for framtidige boformer, med valg av løsninger som innbyggerne i den nye bydelen vil betrakte som selvsagte – om noen tiår.

– Norge trenger attraktive bymiljøer, sa byutviklingsekspert Erling Dokk Holm under fjorårets nyttårslunsj.

Det siste om utviklingen i boligmarkedet
Ingvild Roald hos Aspelin Ramm Utvikling og Guro Ranum, som er Swecos prosjektleder for «Kjeller 2023», fortelle om sine visjoner for den nye bydelen i Lillestrøm.
Akershus Eiendom vil dessuten presentert de siste utviklingstrekkene for boligmarkedet på Nedre Romerike. Daglig leder Petter Nylend kommer for å gi oss ferske tall og analyser av det lokale boligmarkedet.

Etter det faglige programmet er det avsatt tid til mingling, før arrangementet avsluttes med en enkel matbit.