Back

Viste næringsmeglere rundt på elsparkesykler

For å gi næringsmeglere fra Oslo det beste inntrykket av byen, ble de tatt med på en rundtur i Lillestrøm – på elsparkesykkel.

Rolf TH. Holm i Lillestrøm Eiendomsforum, varaordfører Boye Bjerholt og Kunnskapsbyens Kristin Uvaag Tufte viser gjerne fram Lillestrøm som en attraktiv by.

Lokale utbyggere som var guider underveis, fikk vist fram sine utbyggsprosjekter. Mange av meglerne – som i hovedsak hjelper Oslo-bedrifter på flyttefot – var åpne på at Lillestrøm er i ferd med å vokse fram som et interessant alternativ for hovedstadsbedrifter som er på utkikk etter nye lokaler.

Et dusin næringsmeglere fra Oslo troppet opp på arrangementet som ble innledet på Scandic Lillestrøm. Der fikk de møte styret og utbyggerne i Lillestrøm Eiendomsforum, samt ordfører, varaordfører og administrative ledere i Skedsmo kommune. Ledelsen i Kunnskapsbyen Lillestrøm deltok også på samlingen.

Omvisning på to hjul
Lillestrøm Eiendomsforum informerte om de aktuelle byggeprosjektene i Lillestrøm, mens Skedsmo kommune fortalte om de fremtidige planene. Etter en kort spasertur fra hotellet, ble meglerne gitt en omvisning i lokalene til ScaleUp Lillestrøm, det nyåpnede vekstkontoret for bedrifter som søker et internasjonalt marked.

Varaordfører Boye Bjerholt var ikke vond å be da han ha fikk muligheten til å kaste seg på en elsparkesykkel nede ved Lillestrøm Brygge.

Derfra gikk turen ned til Nitelva og Lillestrøm Brygge – der det stod linet opp elsparkesykler på rekke og rad, ferdig ladet for en rask omvisningstur. Her var det bare å klyve på og la det stå til! På runden rundt i Lillestrøm var første stop ved Skateparken og «Hammering Man».

Videre gikk turen ned langs flomvollen, inn til visningssenteret til Aveny Vest – Lundkvartalet – Dovrekvartalet og til visningssenteret til Meierikvartalet hvor de også ble oppdatert på Kvartal 8. Arrangementet ble avsluttet med middag i Byfest-restauranten på Torvet.

Proffe på byutvikling
Næringsmegler Oluf Schou hos Realia var en av deltakerne som var med på rundturen i Lillestrøm. Han lot seg imponere av det gode samarbeidet mellom kommune og utbyggere i Lillestrøm.

– Lillestrøm har rigget et godt setup for byutvikling, konstaterer næringsmegler Oluf Schou hos Realia.

– Jeg har vært på mange slike presentasjoner, og Lillestrøm har helt klart det mest profesjonelle opplegget for byutvikling, sier Schou.

Han mener kommunen har en administrasjon som skjønner seg på by- og sentrumsutvikling.

– Det opplever jeg ikke mange andre steder. Koblet opp mot Kunnskapsbyen gir dette et godt setup for å få til byutvikling, mener han.

Fordommene lever
Samtidig heller han også litt malurt i begeret; fordommene mot Lillestrøm er sterke:

– For mange er Lillestrøm fortsatt «harrybyen» på jordet, ute på landet. Dere sliter med å få etablert kontorarbeidsplasser, påpeker han.

Næringsmeglerne fikk opp god fart lags flomvollen ved Nitelva.

Schou mener det er en stor utfordring å få kunnskapsbedrifter til å flytte til Lillestrøm, når beslutningstakerne ikke engang vurderer muligheten for å etablere seg her.

– Dere har noen seige fordommer å slåss imot, sier han.

Kunnskapsbyen Lillestrøm er et partnerskap for næringsutvikling, tuftet på en tett samhandling mellom næringsliv, forskningsinstitusjoner, kunnskapsvirksomheter og kommuner.

Lillestrøm Eiendomsforum er et eget nettverk organisert under Kunnskapsbyen, bestående av 33 eiendomsutviklingsselskaper som eier eiendom i Lillestrøm sentrum.