Back

Gründertreff med Erna og gjengen

– Å spille biljard hele dagen, det kunne jeg også like å gjøre, sa Erna Solberg og smilte til gründerne som spent ventet i kø for å slippe til på en speed-date med regjeringen.

Bjørn Skovli som driver selskapet Oppover, var en av gründerne hos Business Lillestrøm som fikk møte statsministeren.

Tirsdag 25. juni troppet statsministeren opp på Hvelvet i Lillestrøm, for å møte 50 småbedrifter. Dette markerte også kick-off for regjeringsturneen «Småbedriftslivet», der målet er at regjeringen skal treffe tusen bedrifter.

I Lillestrøm hadde bedriftene på forhånd fått tildelt en fem-minutters-date sammen med Erna Solberg, eller finansminister Siv Jensen (Frp), næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) eller barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

Kunnskapsbyens direktør Daniel Ras-Vidal var blant de invitert til å møte regjeringsmedlemmene i Lillestrøm. Han benyttet muligheten til å snakke direkte med Erna Solberg og Ola Elvestuen.

Kristin Uvaag Tufte, som daglig leder for Business Lillestrøm og ScaleUp Lillestrøm, brukte tiden godt sammen med en lydhør finansminister.

Kunnskapsbyens Kristin Uvaag Tufte, som er daglig leder for veksthusene Business Lillestrøm og ScaleUp Lillestrøm, fikk fem minutter med Siv Jensen. Hun benyttet tiden til å fortelle om gründernes behov og viktigheten av en tydelig offentlige politikk som stimulerer til gründerskap og vekst.

– Dere vet hvor skoen trykker
Statsminister Erna Solberg fortalte at regjeringens mål er at det skal være enklest mulig å drive bedrift og skape arbeidsplasser i Norge. Dette er et mål det må jobbes mot hele tiden, også når det går bra.

– For å lykkes må vi lytte til dem som vet hvor skoen trykker. Derfor har jeg bedt statsrådene om å prioritere møter med små og mellomstore bedrifter denne uken, så vi kan bli bedre kjent med småbedriftslivet og få høre hva som skal til for å gjøre hverdagen deres enklere, sa statsminister Erna Solberg.

Gründer Anders Hagnæss Rodem i det digitale markedsføringsselskapet Spinnaker fikk næringsministeren i tale.

Gründerne hos Business Lillestrøm var godt representert. Gunn Brennhaugen som driver nettbutikken Leverage og kommunikasjonstrener Bjørn Skovli som driver selskapet Oppover, fikk begge møte statsministeren i en-til-en-møter. Det samme gjorde gründer av selskapet Level9, Espen Haldorsen som holder til hos ScaleUp Lillestrøm.

Partnerbedriftene i Business Lillestrøm ble også hørt. Både banksjef Siri Berggreen i LillestrømBanken og adm. dir. Tom Scharning i Datek fikk noen minutter alene med statsministeren.

Smarte virkemidler og bestillinger
Daniel Ras-Vidal benyttet møtet med Ola Elvestuen til å fortelle om Kunnskapsbyens arbeid med å bygge opp et internasjonalt konkurransedyktig miljø innen Clean Tech, sammen med medlemsbedriftene, forskningsinstitutter og klynger.

Det var god stemning under møtet mellom Kunnskapsbyens direktør Daniel Ras-Vidal og klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

– Smarte insentiver og virkemidler er helt nødvendige for at norsk næringsliv skal posisjonere seg innen grønn, smart og ren industri og energisystemer fremover. Innovasjonsevnen er det lite i veien med, men vi må tenke større, mer industrielt og internasjonalt og fokusere mye mer på kunder og etterspørselssiden, sa han.

Kunnskapsbyen er opptatt av å påpeke at det offentlige spiller en særdeles viktig rolle i å skape tidligmarkeder, gjennom å stille miljøkrav og kjøpe smarte, grønne løsninger.

– Å bygge opp fremvoksende industrier hvor det ikke ennå foreligger noen fasit tar tid – og krever en god miks av målbevissthet, kompetent kapital og tålmodighet, sier Daniel Ras-Vidal.