Back

Går fra oljeindustrien til Solenergiklyngen

Ellinor Meling er det siste tilskuddet til fagstaben i Solenergiklyngen. Hun vil ha ansvar for «sol i systemet» – energisystemer inkludert bygningsintegrert solenergi, energilagring og hybridisering.

– Å jobbe med solenergi gir meg en god følelse. Jeg kjenner jeg er stolt av det, sier Ellinor som er bosatt i Stavanger.

Hun vil ha både Stavanger og Fornebu som arbeidssted. Med sin solide bakgrunn fra olje og gassbransjen har hun mye å tilføre solenergibransjen – ikke minst innen arbeidsmetodikk.

– Jeg er veldig fornøyd med å ha fått kapret Ellinor, sier daglig leder i Solenergiklyngen, Trine Kopstad Berentsen. – Hun har fagkunnskap som klyngen trenger. Det er spennende å få inn en så erfaren person som Ellinor med et stort nettverk fra oljebransjen.

Dreven systematiker

Ellinor begynte som ingeniør i Kværner i 1990 og deretter Statoil fra 2006 til 2012, før hun startet sitt eget teknologiselskap som utviklet en løsning for informasjonsforvaltning i energiselskaper.

– Jeg ble tidlige interessert i informasjonslogistikk knyttet til arbeidsprosesser, optimalisering, effektivisering og samhandling, forteller hun.

Denne metodikken har stor overføringsverdi til solenergibransjen. En nøkkelfaktor er å sikre tilgangen på oppdatert informasjon om bygg og anlegg.

– Dette er som oftest godt ivaretatt gjennom selve byggefasen. Utfordringen er å få på plass god dokumentasjon av de endringene som blir gjort etter at anlegget er satt i drift. Dette krever effektive løsninger som støtter opp deling av data, og samhandlingen som foregår på tvers av de forskjellige selskapene, påpeker hun.

Byttet hydrokarboner med solstråler

Ellinor Meling forteller at hun ble «frelst på fornybar energi» i fjor sommer.

– Jeg var i London for å finne nye kunder til løsningen vår. Det endte med at det var jeg som falt pladask for fornybarbransjen, forteller hun.

Hun kjenner det gir en god følelse å jobbe med solenergi – og gleder seg til å bli bedre kjent med klyngepartnerne og andre samarbeidspartnere.

– Jeg er både glad og stolt av at jeg er så heldig å få jobbe i denne fremtidsrettede bransjen, sier hun.