Back

No Isolation fikk gjev EU-pris

Den norske bildetelefonen KOMP gikk til topps i en europeisk konkurranse for beste nye produkt innen smart aldring.

Prisen til No Isolation ble delt ut på AAL-konferansen i Bilbao.

Selskapet mottok «The 2018 Smart Ageing Prize» under EU-programmet Active Assisted Living (AAL) sin årskonferanse i Bilbao. Det norske selskapets innovative løsning som støtter opp om en sunn og aktiv aldring, hedres med en førstepremie på hele 35.000 euro (330.000 kroner).

Cathrine Karlson, som er europasjef i No Isolation, mottok den gjeve prisen i Bilbao, 2. oktober.

– Å vinne Smart Ageing-prisen er virkelig spennende. Den hjelper oss å sette sosial isolasjon og ensomhet på dagsorden. Gjennom AAL-nettverket når vi utover vårt eget farvann og gjør KOMP tilgjengelig over hele Europa, sa hun.

Enkel og brukervennlig
Smart Ageing-prisen er et samarbeid mellom Active Assistive Living (AAL) og Nesta’s Challenge Prize Center.

Hans Fredrik Vestneshagen fra No Isolation deltok på SOL-møtet i Lillestrøm i mars, med en demontrasjon av bildetelefonen KOMP.

Prisutdeleren, Constance Agyeman fra Nesta’s Challenge Prize Center, fortalte at juryen hadde sett på en utrolig bredde av ideer.

– De sterkeste var også de enkleste og mest brukervennlige – og de fokuserer på å knytte sammen mennesker med verden rundt dem. Vi håper prisen vil gi innovatørene mulighet til å nå ut til en større del av vår aldrende befolkning – på tvers av kloden, sa hun.

Mulighetene er i hvert fall til stede. Bildetelefonen KOMP er en superenkel én-knapps datamaskin, som i tillegg til å sette opp videosamtaler, også er designet for å dele bilder og meldinger.

Ble vist i Lillestrøm
Hans Fredrik Vestneshagen fra No Isolation var gjest da velferdsteknologiprosjektet SOL – Support quality of life – i vår arrangerte et møte om bedre folkehelse, i Lillestrøm Kultursenter. Der fortalte han hvordan gründerselskapet vil forebygge ensomhet ved bruk av teknologi. Han ga også en demonstrasjon av den nye bildetelefonen KOMP.

Både Lørenskog-ordfører Ragnhild Bergheim og Skedsmo-ordfører var med på møtet til Marit Heiberg, der videotelefonen ble presentert.

Kunnskapsbyens Marit Heiberg, som er prosjektleder i SOL, har selv erfaring med bruk av bildetelefonen i nær familie. Hun gleder seg over at No Isolation vant den prestisjetunge prisen.

– Min egen mor på 92 bruker KOMP. Hun er henrykt over videotelefonen. Dette viser at gode, norske ideer har et enormt potensial. Smarte, digitale løsninger har et globalt marked, påpeker Heiberg.

AAL-programmets visjon er «Ageing well in a digital world» (god aldring i en digital verden). Programmet arbeider med å bekjempe sosial isolasjon og ensomhet blant eldre voksne, gjennom å promotere digital teknologi for lettere interaksjon og forbedret livskvalitet.