Back

Digitalt blinksystem ble årets gründeridé

Travision ble kåret til årets gründeridé, under gründer-minglingen som avsluttet StartUp festival Lillestrøm.

– Gründerne er våre ekte hverdagshelter, sa næringsminister Torbjørn Røe Isaksen i sin åpningstale.

– Selskapets automatiserte deteksjonssystem for leirdueskyting har et globalt potensial, sier juryleder Trine Ullereng i LillestrømBanken.

Thomas Nordengen som er ansvarlig for den tekniske utviklingen i Travision, sier prispengene og gratis advokattjenester vil være en god hjelp i den videre utviklingen av selskapet.

Vinneren får et gründerstipend på 50.000 kroner fra LillestrømBanken, samt ti gratis mentortimer fra Advokatfirmaet Økland, fem timer fra SLM Revisjon, fem timer fra Datek og en gratis flexiplass hos Business Lillestrøm i tre måneder. Totalverdien av premien er på over 100.000 kroner. De to andre finalistene, Frode Bjørnevik (Mahoom.no) og Susanne Mysen (rettsinfo.no), fikk et stipend på 10.000 kroner hver fra LillestrømBanken.

En hyllest til gründerskap
StartUp festival Lillestrøm har feiret det lokale gründermiljøet gjennom fire dager tettpakket av aktiviteter for framtidas bedrifter. Festivaluka startet med brask og bram, med tale av næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Han understreket viktigheten av gründerskap og betydningen av å løfte fram de som i dag jobber for å skape morgendagens arbeidsplasser.

Totningen Aiman Shaqura, som opprinnelig er palestiner, fortalte om sin kamp for å lykkes som gründer.

– I Norge er vi flinke til å heie på skiløpere. Vi må være like flinke til å heie på folk som tør å satse i næringslivet. Gründerne er våre ekte hverdagshelter, sa Røe Isaksen.

Aiman Shaqura kom for å fortelle om sin kamp for å lykkes som seriegründer. Totningen som opprinnelig er palestiner har hatt en ukuelig vilje til å kjempe videre, selv når maktpersoner og fremmedfrykt holdt på å knuse drømmene hans. Sammen med en rekke kjente næringslivsfolk driver han blant annet prosjektet «Give a Job», som har som mål å skaffe arbeid til flyktninger.

Imponert ordfører
Business Lillestrøm og Etablerertjenesten har klart å virkeliggjøre StartUp festival Lillestrøm takket være god bistand fra Kunnskapsbyen Lillestrøm, Skedsmo kommune, Akershus fylkeskommunen og en rekke lokale næringslivsaktører.

– Festivalen har et godt utgangspunkt i de fire i-ene som står for idé, inspirasjon, innovasjon og intraprenørskap, sa Skedsmos ordfører Ole Jacob Flæten.

Han var imponert over det tettpakkede programmet, med gratisarrangementer på løpende bånd – skreddersydd for alle som er interessert i å skape ny næringsvirksomhet.

Seriegründer Aiman Shaqura, næringsminister Torbjørn Røe Isaksen , fungernde direktør Marit Heiberg i Kunnskapsbyen og Skedsmo-ordfører Ole Jacob Flæten bidro til en pangstart for StandUp festival Lillestrøm.

– StartUp-festivalen har fått en veldig god mottakelse, forteller Kunnskapsbyens prosjektleder Kristin Uvaag Tufte, som er daglig leder for Business Lillestrøm.

Stor interesse for rådgivning
Hun ramser opp aktiviteter på rekke og rad. Festivalen gjennomførte et vellykket grunnkurs i etablering. Det var fullbooket med 23 deltakere. Frokostmøtet med Geelmuyden Kiese trakk også mye folk.

LillestrømBanken lanserte sitt nye crowdfunding-produkt «Lokal verdi» som en del av festivalen. Seminaret om hvordan folkefinansiering kan brukes til å få inn penger til å løfte en god idé, var svært populært. Etterpå var det kø for å få rådgivning av banken.

– Temakurset «Fra idé til marked» som ble gjennomført av næringsrådgiver Siri Bjørnstad i Sørum kommune – i samarbeid med Innovasjon Norge – var også en fulltreffer, med en svært engasjert gruppe med deltakere, forteller Kristin Uvaag Tufte.