Back

Slik ble Smart Elektro en solid forretning

Kom og hør mer om veksteventyret til Smart Elektro, under lanseringen av Google veksthus på Lillestrøm Bibliotek.

På kickoff-arrangementet til Google Veksthus vil Thor Bergli dele 20 års erfaring gjennom opp- og nedturer med Smart Elektro.

Under åpningsarrangementet fredag 10. mars på Lillestrøm Bibliotek, vil Bergli fortelle hvordan han klart å bygge bedriften, fra en enkel start med to ansatte. Gjennom motgang og medgang har han lykkes med å bygge en solid forretning som i dag har over 75 ansatte.

Han har opplevd både frustrerende nedturer og gledelige oppturer. Det har vært mange skjær i sjøen, fra problemer med useriøse aktører, konflikter i byggenæringen, finanskrise og nedstenginger i markedet, til kraftige prisfall – og pandemi! Heldigvis ble det også tatt noen smart grep som bedriften nyter godt av i dag:

– Jeg har aldri angret på at vi etablerte Smart City Store i Lillestrøm for ti år siden. Det har vært gøy å være med å skape noe nytt i en by som er i vekst.

Satset på lærlinger

Opp gjennom årene har Smart Elektro også vært betydelig læreplass. Når Bergli teller opp. kommer han til at bedriften så langt har hatt 50 lærlinger.

 – Det er jeg stolt av, sier han.

«Knepene» han har benyttet for å skape vekst er både trygge og enkle. Det å lykkes handler i stort om å bruke menneskelige ressurser på en best mulig måte, mener Bergli.

– Det er viktig å ha en klar og tydelig plan som alle jobber etter. Vi har satset mye å skape en god læringskultur, med deling av erfaringer. Og så er vi opptatt av å tenke bærekraft i alt vi gjør, sier han.

Han har også lent seg på aktive styremedlemmer. Opp gjennom årene har Smart Elektro bevisst byttet ut styremedlemmer i tråd med bedriftens nye behov. Det har vært viktig for å holde tritt med markedsutviklingen.

Får ros av Google-sjefen

Tine Austvoll Jensen, Country Director i Google Norge, lanserer fredag et nytt program for norske, små og mellomstore bedrifter.

– Det handler om å lære seg hvilke tiltak man kan gjøre som bedrift for å møte de økonomiske omstendighetene norske bedrifter står i nå. I så måte er rollemodeller viktige. Vi er derfor glade for å ha med oss Thor Bergli i programmet og for at han fritt vil dele lærdommer og sine erfaringer fra en reise med opp- og nedturer som gründer og daglig leder i Smart Elektro, sier hun.