Back

Klart for ny Lego-robot-konkurranse

Kunnskapsbyen Lillestrøm er klar til å arrangere First Lego League for 10. gang. Årets oppdrag har fått navnet «Animal Allies». Lagene skal utforske forholdet mellom mennesker og dyr.

Prosjektleder for First Lego League, Jan Carsten Gjerløw, forteller at det er meldt på 14 lag til konkurransen på Kjeller. Til sammen vil over 28.000 lag fra 80 land deltar i dette verdensomspennende arrangementet, som har som mål å stimulere barn og unges interesse for teknologiske fag.
– Det kreves ingen forkunnskaper for å kunne delta i turneringen. Deltakerne skal samarbeide om forskning for å løse oppdraget de har fått. I løpet av en prosjektperiode skal de arbeide med teoretiske og tekniske oppgaver, før resultatet presenteres for dommerne på selve konkurransedagen, forteller prosjektleder Jan Carsten Gjerløw.

Lager egen robot
Arrangementet er en del av Kunnskapsbyens arbeid for å motivere barn og unge til å interessere seg for realfag. First Lego League retter seg mot jenter og gutter i alderen 10-16 år. Turneringen passer godt for skoleklasser. Fritidslag kan også delta.
Det finnes ingen fasitsvar på oppgaven de skal løse. Lagene kan arbeide fritt og bruke all sin oppfinnsomhet og kreativitet på å løse oppdraget.
Årets First Lego League-oppgave ble sluppet 10. september. Arbeidet i den forberedende prosjektperioden er delt inn i tre hoveddeler, en forskningsdel, en teknologidel og en markedsføringsdel.
I forskningsdelen skal lagene bestemme seg for en problemstilling innenfor temaet som de skal forske på. I teknologidelen skal de designe, programmere og teste en selvstyrende robot som skal løse et robotoppdrag på en bane. I tillegg skal de markedsføre sine resultater og fortelle omverden hva de har komet fram til.

Stor finaledag
Den avsluttende turneringen holdes lørdag 5. november fra klokken 09.30 til 16.00, hos Høgskolen i Oslo og Akershus på Kjeller.
– Jeg kan garantere at alle som kommer vil få en inspirerende opplevelse. Det er et privilegium å få arbeide med så mange engasjerte og flinke barn og ungdommer, sier Jan Carsten Gjerløw.
Han har sørget for at turneringen har fått entusiastiske dommere som er rekruttert blant engasjerte ansatte i Kunnskapsbyens medlemsbedrifter.

Her finner du mer informasjon om First Lego League.

Under kan du se film fra First Lego League i Lillestrøm (2013).