Back

Delta gratis i årets Sykle til jobben-kampanje

I år er Skedsmo blitt en gratis-kommune i den nasjonale Sykle til jobben-kampanjen. Deltakelse for alle innbyggere og lokalt ansatte er gratis.

Alle som bor eller arbeider innenfor kommunegrensene kan melde seg på kampanjen – helt uten kostnad! Fine premier er det også mulig å vinne!

Mer enn sykkel
Navnet på kampanjen er «Sykle til jobben», og for mange kan nok dette da virke som om dette er en kampanje der det kun er aktiviteter på sykkel til jobb som teller, men dette er ikke tilfellet.
«Neida, det er ikke bare aktivitet på sykkel som du kan delta med. Sykkel er et viktig satsingsområde for kommunen og vi håper jo at mange som sykler til og fra jobb vil melde seg på. Om du derimot er av de som spaserer til jobb, spiller fotball, går på spinning, er aktiv på fjellturer eller holder på med andre aktiviteter da kan du også melde deg på. Vi håper også at vi gjennom kampanjen kan få noen til å endre sine reisevaner og for eksempel velge sykkel framfor bil, eller komme i gang med andre aktiviteter», sier overingeniør i Skedsmo kommune Torgeir Hellesen, som opplyser at undersøkelser fra tidligere år viser at flere blir mer aktive gjennom deltakelse i kampanjen.

Vil ha arbeidsplassene med
God helse er god økonomi – også på arbeidsplassen. Friske ansatte kan bidra til større produktivitet og mindre sykefravær, noe som igjen kan vises både i forhold til arbeidsmiljøet og på bunnlinjen. Hellesen håper derfor at mange ledere vil engasjere seg å oppfordre sine ansatte til å melde seg på, enkeltvis eller som lag.
«Jeg er overbevist om at det vil være en god prioritering å stimulere de ansatte til å være mer aktive og legge til rette for dette. Da er deltakelse i Sykle til jobben-kampanjen et godt tilbud. Dersom noen ønsker å skape ekstra engasjement kan en jo for eksempel ha egne trekninger av premier internt på sin bedrift utenom kampanjens premier, avslutter Hellesen som gjerne vil høre om gode historier fra akkurat din arbeidsplass dersom det er gjennomført tiltak eller aktiviteter, som andre kan ha interesse av å høre om.

Fine premier
Du kan vinne fine premier; blant annet tur til Lofoten, sykler eller annet utstyr som kan være nyttig når du skal være i aktivitet. Alt om premier, regler og påmelding finner dere på www.sykletiljobben.no.

Sykle til jobben kampanjen startet opp 19. april og det er fortsatt mulig å melde seg på!