Back

Årets gründeridè snur reklamebransjen på hodet

Andreas Orfjell fra Rælingen fikk prisen «Årets gründeridé» på StartUp Festivalen for ideen om det helautomatiserte reklamebyrået.

Publikum stod i kø for å få det beste bildet under fotosessionen med finalistene og juryen.

Lykkes han med softwareselskapet mPrediction kan også reklamebyråene få sitt «Kodak moment». Med sin desruptive teknologi vil Orfjell rive makten ut av mediebyråenes hender – og gi den tilbake til kundene.

– Gjennom vår automatiserte tjeneste vil kunden selv kunne bygge opp og gjennomføre sin egen markedsføringsaktiviteter, uten hjelp av kostbare byråtjenester, forteller han.

Orfjell beskriver mPrediction som en lavterskeltjeneste. Alt kunden trenger å gjøre er å beskrive behovet sitt, så skreddersyr tjenesten den beste løsningen, utformer materiell og viser den forventede effekten av kampanjen.

– En enorm database – herfra til månen – brukes til å predikere dette, forklarer Orfjell.

Får skryt fra TRY
Juryleder for Årets gründeridé, samfunnskontakt Trine Ullereng i LillestrømBanken, fremhevet mPredictions fullautomatiserte markedsføringsplattform som en nytenkende løsning som markedet har behov for.

Finalistene satt på pinebenken i påvente av at juryleder Trine Ullereng skulle komme til poenget – og si hvem som vant. Foran f. v. Thorvald Sæby og Andreas Orfjell, rett bak dem f.v. Lotta Våde og Ida Marie Nilsen.

– Andreas Orfjell har også utviklet en god forretningsmodell for sin nye tjeneste, påpekte hun.

Seniorrådgiver hos TRY, Bård Hammervold, som møtte Andreas Orfjell tidligere på dagen, er også full av lovord om gründeren:

– Dette er spennende bruk av ny teknologi, og nok et eksempel på bransjeglidningen som skjer i kommunikasjonsbransjen akkurat nå. Dersom Andreas og mPrediction lykkes, vil det helt klart kunne ha betydelige konsekvenser, ikke minst for mediebyråene, sier Bård Hammervold.

Vil bli et nytt Unicorn!
Den lykkelige prisvinnere fikk 50.000 kroner og gratis rådgivningstimer hos de sentrale støttespillerne til Business Lillestyrøm. Orfjell takket med å dele ut en hel bukett av verbale roser:

– Tusen takk LillestrømBanken, Advokatfirmaet Økland, Datek, SLM Revisjon og Duvi Pensjon som står bak denne fantastiske prisen. Takk også til Kunnskapsbyen Lillestrøm og gründerdronningen Kristin Uvaag Tufte!

Ikke nok med at Andreas Orfjell vant prisen Årets gründeridé. Han ble også tildelt LillestrømBankens gründerstipend av Siri Berggreen, Trine Ullereng og Anne Wood.

Andreas Orfjell sender også en ekstra takk til Siri Berggreen og Trine Ullereng som overrasket vinneren med en sjekk på ytterligere 50.000 kroner – i etablererstipend fra LillestrømBanken.

– Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Dette er helt fantastisk.

Prisvinneren har store ambisjoner for der nye markedsføringssystemet. Han er ubeskjeden nok til å legge lista skyhøyt: – Vi vil ta hele verden – og bli den første Unicorn* fra Lillestrøm!

Tøffe konkurrenter
Av de 19 innkomne forslagene var tre kandidater plukket ut til finalerunde. I tillegg til Andreas Orfjell og mPrediction, bestod finaleheatet av Ida Marie Nilsen og Lotta Våde med omsorgstjenesten KreftKompasset og Thorvald Sæby med sin trygge mobillader BatteryPal.

Prisutdelingen på Business Lillestrøm avsluttet årets StartUp Festival. En rekke gründere og samarbeidspartnere var samlet for å få med seg kåringen av «Årets gründeridé».

Berg Moe var også på StartUp Festivalen og rapporterte til Gründerklubbens 25.000 lesere.

Etter presentasjonene var tilhørerne delt i tre på hvem de trodde ville vinne. Alle tre var fremragende kandidater, innenfor helt ulike felt. Det var heller ikke lett for juryen, som etter et lengre møte kunne konkludere slik:

  • 3. plass: KreftKompasset – Ida Marie Nilsen og Lotta Våde
  • 2. plass: BatteryPal – Thorvald Sæby
  • 1. plass: mPrediction – Andreas Orfjell

Fjorårsvinneren i 85 land
Vinneren av Årets gründeridé i 2018, Simen Løkka fra Travision hadde også en gjesteopptreden. Selskapet han har utviklet et genialt, digitalt blink- og deteksjonssystem for leirdueskyting.

– Det går bra med oss. I dag har vi landet en drømmeavtale med den italienske skytebaneleverandøren Elettronica Progetti – som vil bruke softwaren vår i 85 land, fortalte Løkka til ellevill jubel.

* Finansverdenen bruker denne benevnelsen på privateide oppstartsselskaper med en verdsettelse på over 1 milliard dollar (90 milliarder kroner). Kjente Unicorns er blant andre boligutleieselskapet Airbnb, spillselskapet Epic Games og transportselskapet Uber.