Back

HYOP Herøya første stopp på Europatur

Noen av bilene skal kjøre gjennom hele Europa til den sørligste hydrogenstasjonen i Europa, som ligger i Bolzano i Italia.

– Dette viser at utviklingen av hydrogeninfrastrukturen nå har kommet så langt at det faktisk er mulig å gjennomføre en ferietur med hydrogenbil i Europa, sier PR-sjef Morten Brusletto i Hyundai Motor Norge.

Stasjonen på Herøya ble åpnet for nøyaktig ni år siden. Med tilgang ulike hydrogenbiler fra flere bilforhandlere, blir hydrogen i stadig større grad fremhevet som et av de nullutslippsalternativene vi trenger for å få ned utslippene i transportsektoren.
– HYOP som driver fem hydrogenstasjoner i Norge, er nå i ferd med å bygge om disse for å kunne ta unna den forventede veksten i antall hydrogenbiler i årene som kommer, forteller Ulf Hafseld, daglig leder i HYOP.

Gjennom dette også bidrar HYOP også i Blue Move-partnerskapets arbeid med infrastrukturutvikling i Skandinavia. Hafseld fremhever at flere stasjoner i Oslo-området og på Gardermoen gjør at det blir stadig mer attraktivt å kjøre hydrogenbil.
– Rekkevidden på bilene er nå så god at man faktisk kan kjøre tur-retur Gardermoen uten å måtte tanke. Fortrekker du å handle hydrogen fra Telemark, kan du faktisk klare hele turen bare ved å tanke på den lokale stasjon på Herøya, sier Hafseld.