Back

Lillestrøm begeistrer

Den første Lillestrømkonferansen traff blink, så nå blir det flere: – Ja, oppfølgeren kommer allerede i mars neste år, lover administrerende direktør Anita Orlund i Kunnskapsbyen.

Det var med brede smil Anita Orlund og banksjef Siri Berggreen i Lillestrømbanken avrundet årets konferansen, fra scenen i Lillestrøm Kultursenter. Foran seg hadde de over 200 begeistrede deltakere som hadde fått servert innsiktsfulle og framoverskuende foredrag på løpende bånd, og blitt styrket i troen på at Lillestrøm har usedvanlig mye å fare med.
Byen er full av folk som vil jobbe sammen for å skape en moderne og vekstkraftig by. Det trengs. For det finnes bare én oppskrift for å lykkes med ambisjonen om å kombinere vekst med det å skape gode byrom til å arbeide, bo og leke i – og det er store doser samarbeid. De næringsdrivende, politikerne og akademikerne må finne hverandre og – ikke minst – snakke sammen for å skape gode fellesløsninger, på tvers av særinteressene.

Bedrifter vil bo godt
Kjeller-miljøet har allerede gitt oss fantastiske bedrifter som har tatt ny teknologi ut i markedet. Men selve kommersialiseringen og de nye arbeidsplassene har alt for ofte havnet helt andre steder enn her hos oss. Vi har bevist at vi er gode på bortebane. Nå må Lillestrøm bli et bedre hjemmelag.
Forholdene ligger absolutt til rette for å realisere djerve framtidsvisjoner i Lillestrøm. Byen har de beste forutsetningene for å kunne tilby attraktive lokaliteter til bedrifter på søken etter pulserende og urbane omgivelser, slik Felleskjøpet og 3M har lykkes med å finne.
I tillegg til sin utsøkte adresse – midt mellom Oslo og resten av verden – har byen også gode utvidelsesmuligheter. Her er det plass til mange. Og det er kort vei til alt!

Gode omgivelser
Det handler om å vise mot og handlekraft, og så gå «all in» for det byen virkelig har tro på. Da er det viktig å holde fast ved visjonen og ikke grave seg ned i detaljene.
Stedsidentitet dreier seg likevel om mye med enn bygninger, gater og gaterom. Det handler også om stemning og følelser. For Lillestrøm er ikke det noe drawback. Besøkende synes nemlig det er hyggelig på komme hit. Byen har sjel. Og innbyggerne er «jordnære og ujålete», for å sitere foredragsholder og høyskolelektor Tor Haugnes fra BI.
Lillestrøm har mye godt å by på og bygge på. Kunnskapsbyen vil fortsette å samarbeide med alle gode krefter som vil være med å gjøre regionen enda mer attraktiv. Vi sees på Lillestrømkonferansen – i mars 2017!