Back

Ny inkubator for energiteknologi

Kontorfellesskapet Energy.Invented på Fornebu er Solenergiklyngens nye innovasjonsplattform for energiteknologi i et internasjonalt miljø.

Eirik Bøe som leder hovedutvalg for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune, har store forhåpninger til Energy.Invented.

Onsdag 10. april var det storstilt åpning av de nye lokalene som huser kontorplasser og inkubasjonstjenester, med bistand til forretningsutvikling.

Kathrine Ryengen i ZegPower og Espen Sandø i Wattero gledet seg over at det endelig var klart for åpning. De er blant de aller første selskapene som flytter inn.

Et resultat av klyngesamarbeid
Den nye satsingen på Fornebu er blitt til gjennom et samarbeid mellom Solenergiklyngen, Energy Valley (tidl. Subsea Valley) og Kjeller Innovasjon. Initiativet er støtter av Akershus fylkeskommune og Oslo kommune, gjennom Regionalt innovasjonsprogram.

Leder av hovedutvalg for plan, næring og miljø i Akershus fylkeskommune, Eirik Bøe, utrykte store forhåpninger i sin hilsningstale på åpningsfesten for Energy.Invented. Det samme gjorde Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog.

Målet er å skape et ledende økosystem som knytter sammen innovatører, industri, forskning og investorer – både nasjonalt og internasjonalt – for å utvikle fremtidens energiløsninger.

Ralph W. Bernstein i Kjeller Innovasjon, Trine Kopstad Berentsen i Solenergiklyngen, fylkespolitiker Eirik Bøe, Bærumordfører Lisbeth Hammer Krog og Preben Strøm i Energy Valley var med å kaste glans over åpningsfesten.

Spennende gründerfellesskap
– Vi vil koble mennesker og ideer på tvers av industri, akademia og finans. Energy.Invented er både en møteplass og en plattform for samarbeid, forteller Trine Kopstad Berentsen, daglig leder i Solenergiklyngen.

Adm. direktør Ralph W. Bernstein i Kjeller Innovasjon påpekte at dette er den første innovasjonsplattformen for fornybar energi. Her er det også mulig å komme på drop-in-besøk for å sette seg ned å jobbe og møte andre. Brukerne av Energy.Invented kan velge om de vil ha en fleksiplass, en fast plass eller et eget kontor.

– Sammen vil vi skape et attraktivt økosystem for oppstartsselskaper og andre som ønsker å vokse internasjonalt, sier adm. direktør Preben Strøm i Energy Valley.

Klar for innflytting
I inkubatorenpå Fornebu er alt lagt til rette for at gode ideer kan blomstre og utvikle seg til gode forretningsmuligheter for etablering av ny næringsvirksomhet med internasjonal konkurransekraft.

Kathrine Ryengen og ZegPower er allerede godt på vei mot en oppskalering av sin teknologi. Selskapet har utviklet en effektiv og grønn løsning for produksjon av hydrogen og elektrisitet fra hydrokarbongasser, med integrert CO2-fangst.

Espen Sandø og Wattero har allerede etablert et prosjekt i Elfenbenskysten. Selskapet har spesialisert seg på rimelige solenergiløsninger av høy kvalitet og med fleksible betalingsløsninger, for områder i Afrika som ikke har egen strømforsyning.