Back

Viste ordføreren hva gründerguts er

Jørgen Vik på Business Lillestrøm

 

Mye slit og dårlig råd. Det er ingen dans på roser å være gründer. Likevel velger mange å forfølge drømmen om å starte egen bedrift.

Lillestrøms ordfører Jørgen Vik lot seg imponere over hvor mye kreativitet og guts gründere legger for dagen, da han besøkte oppstartsmiljøet i Storgata for å få et innblikk i gründernes hverdag.
Nedre Romerike har lenge hatt en strøm av oppstartsbedrifter som har etablert hos gründerhuset Business Lillestrøm. Etter en kortere – eller lengre – oppstartsperiode, har mange av dem valgt å etablere seg i egne lokaler, rett i nærheten.
– Storgata er snart tapetsert av tidligere Business Lillestrøm-bedrifter, forteller Anette Gangnæs.

Anette Gangnæs og Inger-Lise M. Nøstvik i Storgata 7.
Anette Gangnæs (t.v.) og Inger-Lise M. Nøstvik gleder seg over den store pågangen av nye gründerbedrifter. Foto: Heidi Marie Gøperød

Godt klima for gründere i Lillestrøm

Anette som er daglig leder i Business Lillestrøm, hadde med seg et hyggelig budskap til ordfører Jørgen Vik, da han kom på besøk.
– Her er det fullt trøkk etter korona! Det er høy aktivitet, og vi har fått inn mange teknologigründere.
Anette Gangnæs passet på å takke for den gode – og helt nødvendige – støtten som både kommunen og lokale bedrifter har stilt opp med.
– Vi hadde aldri klart dette uten våre gode samarbeidspartnere i næringslivet; Romerike Sparebank, Duvi Pensjon, SLM Revisjon, Advokatfirmaet Økland, Datek. I tillegg har Lillestrøm kommune vært en solid støttespiller, som tilrettelegger og finansiør, både for gründerhuset og oppstartsselskapene, sier hun.
Jørgen Vik fikk møte et knippe av dem, under sitt besøk. Han lyttet oppmerksomt – og hadde spørsmål om alt fra teknologidetaljer til forretningsmodell.

Har etablert 50 nye bedrifter

Business Lillestrøm fått 11 nye oppstartsbedrifter som leietakere hittil i år. Tilveksten av nye gründere synes å ha en selvforsterkende effekt på tilstrømningen av nye startups.
Så langt i år har fem bedrifter flyttet ut av gründerhuset og etablert seg i egne lokaler.
– Alle fem har etablert seg i Lillestrøm, hvorav tre i Storgata, opplyser Anette Gangnæs.
Fra oppstarten i 2015 og frem til i dag, har 150 bedrifter har vært innom Business Lillestrøm. Over 50 av disse har siden etablert seg i regionen.

Ståle Grøtte på BL
Rælingen-ordfører Ståle Grøtte møtte flere av «sine» gründere på Business Lillestrøm tidligere i høst.

Gründerstrøm fra Rælingen

Business Lillestrøm opplever en stor pågang av gründere fra Rælingen.

– Mange av de dyktige teknologigründerne hos oss kommer fra kommunen, forteller Anette Gangnæs.

Rælingen-ordfører Ståle Grøtte fikk selv møte flere av dem, da han besøkte Business Lillestrøm tidligere i høst.