Back

Datek fornyer gründersamarbeid

Teknologiselskapet Datek som nå står midt oppe i en kraftig vekstfase, har inngått en ny partnerskapsavtale med Business Lillestrøm.

Dateks markedssjef Tone Thorstensen er opptatt av at gründere trenger nettverk rundt seg – med tilgang på råd fra de riktige folkene.

– For vår del skulle vi selvfølgelig ønske at Business Lillestrøm fikk enda flere nyskapende teknologibedrifter, sier hun.

Espen Westgaard forteller at de i dag samarbeider med flere selskaper som i sin tid etablerte seg som oppstartsbedrifter hos Business Lillestrøm, enten som leietakere eller som samarbeidspartnere og leverandører.

– Det gjelder blant annet Findability og Dunderverk. De holdt opprinnelig til hos Business Lillestrøm, forteller han.

Tung kompetansebedrift

Torstein Leiro som er fungerende daglig leder i Kunnskapsbyen, trekker fram partnerskapet med teknologibedriften som svært relevant for mange av oppstartsselskapene.

– Vi er svært glade for å kunne fortsette samarbeidet med Datek, sier han.

Datek har bistått oppstartsbedrifter hos Business Lillestrøm i mange år med tilgang til sitt sterke kompetansemiljø.

– De ser verdien av å satse på lokale gründerinitiativ. Ledelsen i selskapet har også bidratt med tid til å støtte bedrifter i oppstartsfasen. For teknologigründere er det en drøm å få komme inn i et nettverk med en slik en partnerbedrift, sier Leiro.

Skal doble staben

Datek fikk nylig Lyse og Haugaland Kraft med på eiersiden, og er i sterk vekst. Selskapet får stadig nye utvikleroppdrag for eksterne kunder. Samtidig utvikles det egne, nye produkter og tjenester basert på ledende sensorteknologi, maskinlæring og kunstig intelligens.

Datek er godt kjent for sin nye blodtrykksmåler som er utviklet i samarbeid med blant andre med Sintef og Oslo Universitetssykehus. Selskapet har også utviklet et system som nå styrer 600.000 gatelys i England og Norge.

– Vi er nå 45 ansatte. I løpet av de to neste årene regner vi med å ha doblet dette, sier Tone Thorstensen.

Rekrutteringen omfatter både administrative stillinger og utviklerstillinger innenfor alle områder.