Back

Jubel-gjeng gleder seg til StartUp festival

Startup-miljøet på Nedre Romerike blomstrer som aldri før. Nå vil vi at det løftes opp og hylles med en egen festivaluke for gründerskap og innovasjon.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen vil foreta den høytidelige åpningen av festivalen. Foto: Håkon Jacobsen, Nærings- og fiskeridepartementet

– Oslo har sin «Innovation week». Vi i Kunnskapsbyen synes det var naturlig å gjøre noe lignende i Lillestrøm. Det vil bidra til å synliggjøre den store og spennende aktiviteten på Romerike, forteller Kunnskapsbyens prosjektleder Kristin Uvaag Tufte, som er daglig leder for Business Lillestrøm.

Med Kunnskapsbyen Lillestrøm som den tunge drivkraften – og Business Lillestrøm og Etablerertjenesten som sentrale aktører – satte hun i gang. Og nå er alt klappet og klart for StartUp festival i Lillestrøm fra 24. til 27. september.

Festivalen byr på 11 svært forskjellige gratis-arrangementer.

Stiller med sterkt lag
– Det spirer og gror på Romerike. Dette vil vi vise fram og støtte opp under, sier Kristin Uvaag Tufte, som har fått en hel bataljon av ivrige gründere med på laget.

Oppstartsbedriftene skyter opp som aldri før, forteller hun. Og det er ikke tomt prat. Tufte kan nemlig dokumentere den store aktiviteten. En opptelling viser at 100 nyetablerere har fått rådgivning hos Etablerertjenesten på Nedre Romerike så langt i år.

Seriegründer Aiman Shaqura kommer også til åpningen av StartUp festival Lillestrøm. Foto: Mjøskonferansen

– I tillegg har vi hatt 100 personer på kurs og like mange har deltatt på gründerfrokoster hos Business Lillestrøm, opplyser Tufte.

Næringsministeren kommer
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen vil stå for den offisielle åpningen Scene 5 i Lillestrøm Kultursenter kl. 08, mandag 24. september. Der vil han også få selskap av suksessgründer Aiman Shaqura.

Kristin Tufte er strålende fornøyd med at Røe Isaksen og Shaqura kommer til åpningen. De bidrar til å sette startupfestivalen i Lillestrøm på kartet.

– Vi er veldig stolte over at næringsministeren kommer for å snakke om viktigheten av gründerskap og hvilke fortrinn vi har i vår region, sier hun.

Kristin Tufte gleder seg til en festivaluke som skal hylle og inspirere alle som skaper ny næringsvirksomhet på Romerike.

Inspirerende gründer-idol
At festivalen får besøk av oppstartsguruen Aiman Shaqura er også stas, synes hun. Han kom til Norge som flyktning fra Palestina og er vokst opp på Toten, der han startet sin forretningskarriere som julenek-selger og vinduspusser.

– Han har bygd opp en rekke vekstbedrifter og er en stor inspirator. Shaqura står også bak suksessene «Give a Job» og «Charge Incubator». Han skal holde foredraget «Fra serieflyktning til seriegründer». Jeg gleder meg til å høre ham på scenen, sier Kristin Tufte.