Back

Watec Solutions er miljøsertifisert

Skedsmo har fått nok en Miljøfyrtårn-bedrift. – Vi vil ha enda flere bedrifter som dere, sa ordfører Ole Jacob Flæten, da han overrakte sertifiseringen.

Selve overrekkelsen skjedde hos Business Lillestrøm, der Watec Solutions har sine kontorer. Dermed har Skedsmo nå 40 miljøsertifiserte bedrifter, ifølge kommunens energi- og klimarådgiver Øyvind Wahl.

Gründeren bak Watec Solutions, Erik Ryø sier dette er et viktig kvalitetsmerke:
– Våre kunder stiller strenge miljøkrav og vi har vært igjennom en omfattende sertifisering, fortalte Ryø da han mottok Miljøfyrtårn-plaketten sammen med Glenn Simon Nerdal, som er juridisk rådgiver og styremedlem i Watec Solutions.

– Vi vil ha enda flere bedrifter som dere, sa ordfører Ole Jacob Flæten til Erik Ryø og Glenn Simon Nerdal i Watec Solutions.

Ordføreren likte det han fikk høre om selskapet, som har spesialisert seg på å reparere glasskader. Flæten ser gjerne at flere kompetansebedrifter etablere seg lokalt – gjerne hos Business Lillestrøm.
– Lillestrøm er kunnskapsbyen. Vi er en næringsby som får mye spennende knoppskyting at av kompensemiljøet på Kjeller – som er best i Norge på miljø, fornybar energi og nanoteknologi, sier Flæten.

Silisium som vidundermiddel
Gründerbedriften har spesialisert seg på anvendelsen av miljøvennlige produkter, basert på silisium. Bak bedriften står Erik Ryø og Jan-Erik Berg som er likeverdige partnere.

Selskapet er medeier i et produksjonsanlegg i Stockholm. Watec Solutions benytter produktene herfra i sine tjenester. På sikt har bedriften som mål å lansere sin egen produktportefølje.

Watec Solutions startet opp med å anvende svanemerkede oppvaskmidler og silisiumbaserte beskyttelsesprodukter til biler og båter. Med Ryø som utdannet glassekspert har selskapet også tatt fram glasslipetjenester, basert på maskiner og produkter fra fabrikken i Sverige.

Nå er selskapet også i gang med å etablere en ny tjeneste for rengjøring og beskyttelse av solcellepaneler.
– Silisiumet i produktet vi anvender bidrar dessuten til økt effekt i solcellepanelene. Dette er en suveren to-i-en-løsning, forteller Ryø.

Forbereder kortreist flytting
Watec Solutions har allerede seks personer på lønningslista. Bedriften får stadig flere oppdrag, blant annet gjennom et samarbeid med store eiendomsselskaper.
– Ved utgangen av året er vi nok blitt ti ansatte. Om et par år tar vi sikte på å være 50 ansatte. Vi har mange miljøprosjekter på gang, sier Ryø.
For Business Lillestrøm betyr det at nok en bedrift er i ferd med å vokse seg ut av gründerhuset i Storgata.

– Ikke noe er bedre enn at bedriftene våre lykkes. Da blir det dessuten plass til nye gründere, sier prosjektleder i Business Lillestrøm, Kristin Uvaag Tufte. Et 60-talls bedrifter har allerede vært tilknyttet det yrende gründerfellesskapet i Lillestrøm.

Men Watec Solutions flytter ikke langt, bedyrer Glenn Simon Nerdal:
– Vi har fått en fantastisk god oppstart hos Business Lillestrøm – og vi vil bli værende i Lillestrøm, aller helst langs aksen fra bysentrum mot Kjeller. Vi har hjertet i vårt i Lillestrøm og vi skal fortsette å drive virksomheten vår herfra, sier Nerdal.

Miljøfyrtårn-sertifiseringen
Miljøfyrtårn er et konkret og effektivt verktøy for sertifisering og miljøledelse, som hjelper private og offentlige virksomheter med å ta miljøansvar gjennom gode rutiner for arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport.

På Skedsmo kommunes nettsider kan du lese mer om «Hvordan bli Miljøfyrtårn»