Back

– Grattis Hammarö, Sveriges eHälsokommun!

Kunnskapsbyens gode samarbeidspartner på velferdsteknologi, Hammarö kommun, er kåret til Sveriges beste ehelsekommune i 2019.

Kunnskapsbyens Marit Heiberg trekker fram SOLs svenske prosjektleder Pia Adenmark (t.h.) fra Karlstad og Hammarös Mia Hernell Blomqvist som nøkkelpartnere i den norsk-svenske velferdsteknologiprosjektet.

– Grattis Hammarö! Dette er utrolig morsomt, og vel fortjent, sier Kunnskapsbyens prosjektleder Marit Heiberg, som ledet det treårige velferdsteknologiprosjektet «SOL – Support Quality of Life», der de svenske kommunene Hammarö, Karlstad og Arvika også var sentrale deltakere.

Det er Sveriges Kommuner och Landsting – SKL, som sammen med svenske regjeringen og en rekke eksterne aktører som har opprettet prisen for å inspirere til å nå målet om at Sverige skal være best i verden på ehelse i 2025.

Har store ambisjoner
Med sin erfaring og innsikt som utviklingsleder for digitalisering og velferdsteknologi i Hammarö, var Mia Hernell Blomqvist også en nøkkelperson i det svensk-norske Interreg-prosjektet SOL. Hun understreker at et bredt samarbeid gjennom alle ledde i kommunen er helt avgjørende for å lykkes med innføringen av ny teknologi.

– Nøkkelen til framgangen i vårt arbeid med digitalisering og ehelse er fremtidsrettede og modige politikere, og – ikke minst fantastiske medarbeidere ute i virksomhetene som har gått inn på nye løsninger med nysgjerrighet og engasjement. Vi er veldig stolte over å få denne flotte utmerkelsen, sier Mia Hernell Blomqvist, utviklingsleder med ansvar for digitalisering/velferdsteknologi i Hammarö kommun.

Prisen tildeles den kommunen som har vært best til å ta i bruk digitalisering at menneskers skal oppnå bedre helse og velferd, og styrke sine egne ressurser for å oppnå økt selvstendighet og deltagelse i samfunnslivet. Av årets fem finalister – Hammarö, Eskilstuna, Kramfors, Karlskrona och Östersund – var det tilslutt Hammarö kommun som gikk til topps i den gjeve kåringen.

Juryens begrunnelse
Prisen ble delt ut 21. mai på Vitalis-messen i Göteborg. Her er juryens begrunnelse for å tildele prisen «Sveriges bästa e-Hälsokommun 2019» til Hammarö kommun:

«Med ett imponerande, målinriktat och sällsynt kraftfullt arbete har man på kort tid flyttat fram positionerna och lagt grunden för en långsiktigt hållbar utveckling.

En kommun som med modiga politiker, klok ledning och engagerade medarbetare visar att digitalisering inte främst handlar om teknik, utan om snabb förändring av beteenden och arbetssätt, till nytta för invånare och medarbetare. En kommun som inte hör till de största men som med stor kunskap, kraft och känsla skapat en välfärd i framkant där digitalt är normalt – för alla.

En kommun som samskapat, byggt allianser och inspirerats av de bästa internationella förebilderna och som nu kommer att få Sveriges blickar på sig. För ett inspirerande, modigt och inkluderande arbete med invånare i första rummet – priset till Sveriges ehälsokommun 2019 går till Hammarö kommun.»