Back

Eidsvoll setter laderekord

Verdens største hurtigladestasjon for elbiler åpner i Eidsvoll i slutten av august, melder Eidsvoll Ullensaker Blad.

Det nye anlegget, like inntil E6 ved Nebbenes Kro Nord, får 24 hurtigladere (50-120 kW) og fire semihurtigladere (22 kW).
20 av disse ladepunketen inngår i Teslas superladenettverk. Andre elbiler får til sammen åtte ladepunkter satt opp av Fortum Charge & Drive, og som omfatter fire hurtigladestasjoner med CHAdeMO og Combo og fire AC-uttak.

– Hadde vi også fått en hydrogenfyllestasjon i Eidsvoll, ville dette vært helt perfekt, sier Daniel Bügel i Green Drive Region.
– Hadde vi også fått en hydrogenfyllestasjon i Eidsvoll, ville dette vært helt perfekt, sier Daniel Bügel i Green Drive Region.

Bra for spisestedet
– Det er flott at vi få en stor hurtigladestasjon i dette området. Og det er ekstra spennende at GDR-området nå får verdens største hurtigladestasjon, sier Daniel Bügel i Kunnskapsbyen Lillestrøm. Han er norsk prosjektleder i EU-prosjektet Green Drive Region, som er en del av Interreg Sverige-Norge.
Daglig leder Morten Østnor ved Nebbenes nordgående sier til Eidsvoll Ullensaker Blad at han tror ladenettverket også vil bidra til å øke antallet for spisegjester.
– Ønsket vårt er alltid å gi kundene et så godt tilbud som mulig, understreker han.

Enkelt for langveisfarende
Teslas ladestasjonene er gjerne plassert ved restauranter og kjøpesentre med tilgang til WiFi-nett. Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge sier til lokalavisen at det nye ladeanlegget gjøre det mulig for Tesla-eiere å lade opp en rekkevidde på 270 kilometer på en halvtime.
Bügel påpeker at Eidsvoll-anlegget ved E6 vil gjøre det enda enklere å kjøre elbil på lengre turer.
– Jeg synes det også er interessant å merke seg at en av de viktigste beveggrunnene til at Nebbenes Kro ønsker denne etableringen er at de ser det som et godt tiltak for å tiltrekke seg flere kunder. Det er noe andre aktører også bør tenke på, sier han.