Back

Fullt hus på Smart Mobility

Norske bedrifter har store muligheter for ny næringsutvikling innen transportsektoren. Vi står på randen til den store overgangen til utslippsfrie og selvkjørende kjøretøy.

OREEC-direktør Mali Hole Skogen var strålende fornøyd med oppslutningen om Smart Mobility 2017.

Transportkonferansen «Smart Mobility» som OREEC og Norges Varemesse arrangerte i Lillestrøm, skisserte den ene spennende utviklingstrekket etter det andre. Det er nå det skjer – og det er nå det gjelder å gripe mulighetene.
Et gledelig stort publikumsframmøte fjernet enhver bekymring for at messen kanskje var forut for sin tid. Det er åpenbart at stadig flere erkjenner at store endringer allerede er i emning innenfor transportbransjen.

Ser et mulighetsvindu
En rad av tungvektere – både innen politikk og teknikk – entret podiet, der de tegnet løfterike fremtidsbilder for utslippsfri transportløsninger og -tjenester.
Foredragsholderne trakk opp de store megatrendene; selvkjørende biler, digitalisering, deling, nye drivstoff og batterier. De skapte et solid helhetsinntrykk av at vi nå har en gyllen mulighet for å skape ny næringsvirksomhet i Norge.
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og Ola Elvestuen, som leder Stortingets energi- og miljøkomite, var begge sterkt tilstede på konferansen, som hadde fokus på hvordan vi kan skape mer norsk business i fremtidas nye transportsektor.

Stinn brakke
OREEC-direktør Mali Hole Skogen, Skedsmos ordfører Ole Jacob Flæten og fylkesordfører i Akershus, Anette Solli, åpnet transportkonferansen foran 400 besøkende. Smart Mobility dro fullt hus – og vel så det.
Publikum viste ekstra stor interesse for å høre synspunktene fra de to fremstående rikspolitikerne. Under Solvik-Olsens innlegg var det så fullt av folk at ståplassene langs veggene måtte tas i bruk.
Ola Elvestuen ble overrakt Hydrogenprisen 2017 av Gerd Petra Haugom i DNV GL og generalsekretær Kristian Vik i Norsk Hydrogenforum. Elvestuen fikk prisen for sin mer enn 10 år lange innsats for å sikre politisk engasjement for en hydrogensatsing i Norge.

Tett på utstillerne
Arrangørene hadde tatt et spennende grep ved å gjennomføre konferansen i direkte tilknytning til messeområdet. Det skapte et kompakt opplevelse for gjestene, der utstillerne og foredragsholderne ble sidestilte aktører.
En jevn strøm av deltakere benyttet seg også av muligheten til å prøve et rikholdig utvalg av el-sykler og -scootere, i en tilstøtende hall.

Noen glimt fra Smart Mobility 2017 (klikk på bildene for å se full størrelse):