Back

Akershus Energi inn i Nordisk Energikontroll

Akershus Energi styrker sin rolle som helhetlig energiaktør gjennom oppkjøpet i Nordisk Energikontroll, som er totalentreprenør på varme- og kjøleanlegg med fornybar energi i større bygg.

Markedet for individuelle og skreddersydde energiløsninger vokser. Sammen med Eidsiva Bioenergi har Akershus Energi sikret seg et formelt partnerskap med et sterkt kompetansemiljø som er i god vekst innen desentrale varmeløsninger.
– Men dette styrker vi vår rolle som helhetlig energiaktør i regionen. Vi har nå sikret oss et viktig supplement til varmevirksomheten vår, gjennom leveranse av skreddersydde energiløsninger for varme og kjøling, sier direktør for Ny Fornybar i Akershus Energi, Frank Sagvik.
Direktør for Eidsiva Bioenergi, Ola Børke, påpeker at Nordisk Energikontroll som holder til på Skjetten, er en av de mest erfarne aktørene i det norske markedet. For Eidsiva Bioenergi er dette en riktig industriell partner. sammen med Akershus Energi, mener han.
Transaksjonen med Nordisk Energikontroll skjer gjennom to aksjekjøp, i 2020 og 2024. Akershus Energi og Eidsiva Bioenergi trer begge inn i styret til Nordisk Energikontroll.
– Vi i Nordisk Energikontroll er stolte av å ha fått med oss to solide energiaktører på laget. Sammen skal vi kunne tilby våre løsninger til enda flere kunder, og det gleder vi oss veldig til, sier daglig leder i Nordisk Energikontroll Olav Feby.