Back

Norwegian Crystals hentet 51 mil kr

Norwegian Crystals er tilført 51 millioner kroner i ny aksjekapital for å styrke solenergiselskapets unike produksjonsanlegg i Glomfjord.

Ledelsen i selskapet er leietaker hos ScaleUp Lillestrøm. Norwegian Crystals har spesialisert seg på å produsere monokrystallinske ingoter og wafere (tynne silisiumskiver) til høyeffektive solcellepaneler.

– Dette Markedet er i sterk vekst og selskapet må vokse videre for å kunne bli lønnsom og å være en relevant leverandør til sine kunder, sier finansdirektør Øyvind Mølmann.

Selskapet har overtatt i RECs tidligere lokaler i Glomfjord, rett nord for Svartisen, i Meløy kommune i Nordland. Fabrikken har 60 ansatte.

Mølmann er glad for at både eksisterende og nye aksjonærer har sett potensialet i å satse penger på industribedriften. Han forteller at den nye egenkapitalen skal brukes til oppgraderinger, kjøp av nytt produksjonsutstyr og til å styrke arbeidskapitalen.

Selskapet vil umiddelbart trappe opp produksjonen – og forberede ytterligere kapitalinnhenting for videre vekst av virksomheten i Glomfjord.

Daglig leder i ScaleUp Lillestrøm Marit Heiberg, gleder seg over selskapets gjennombrudd: – Nå regner jeg med at det går greit med husleien for oktober også, sier hun med en god latter.