Back

StartUp festivalen hyller et yrende gründermiljø

Lillestrøm står nok en gang i begivenhetenes sentrum fra 6. til 8. oktober, når StartUp festivalen arrangeres for tredje året på rad.

Oppstartsbedrifter og alle som er opptatt av innovasjon i Akershus-regionen i Viken er invitert til å delta.

– Gründermiljøet blomstrer som aldri før og det vil vi gjerne vise fram, sier daglig leder Marit Heiberg i Business Lillestrøm.

Iselin Nybø

Hun har fått med seg næringsminister Iselin Nybø, Lillestrøms ordfører Jørgen Vik og adm.dir. Håkon Haugli i Innovasjon Norge til å dra i gang åpningsarrangementet i Lillestrøm Kultursenter. Her deltar også seriegründer Nicolai Prydz som er forfatter av boka «Startup-helvete».

Hovedtema under åpningen vil være «Rustet for restart», som peker framover forbi Korona-nedstengningen.

Hyller skaperkraften
StartUp festivalen er en hyllest til gründerskap og innovasjon, påpeker Marit Heiberg.

Håkon Haugli. Foto: Astrid Waller

– Det spirer og gror i regionen – ikke minst ved hjelp av mange gode og veletablerte «gartnere». Vi ser at når nye og etablerte bedrifter jobber sammen, så er det ingen grenser for hva vi kan få til, sier hun.

Den store nyskapingsaktiviteten merkes også hos Etablerertjenesten på Nedre Romerike, som har hatt stor pågang til sine rådgivere. Så langt i år har allerede et 50-talls nyetablerere fått rådgivningstimer. I tillegg har et 30-talls personer fått gjennomført en næringsfaglig vurdering.

Jørgen Vik

Aktiviteter i hele Akershus
Marit Heiberg og Anette Gangnæs hos Business Lillestrøm har mønstret en bataljon av entusiastiske gründere som er med og lager arrangementene i Lillestrøm, som er navet for festivalaktivitetene på Nedre Romerike.

Festivalen omfatter også en rekke arrangementer på Øvre Romerike, i Follo og – ikke minst – i Asker og Bærum.

Nicolai Prydz

Det arrangeres aktiviteter ved mer enn 30 små og store møteplasser i løpet av festivaluken.

Kårer Årets Gründeridé
I Lillestrøm avsluttes StartUp festivalen med kåringen av Årets Gründeridé på Romerike.

Vinnerne får attraktive stipend- og rådgivningspremier fra LillestrømBanken, Advokatfirmaet Økland, SLM Revisjon, Datek og Duvi pensjon.

Det er ikke for sent å melde inn egne gründer-ideer. Siste frist er onsdag 7. oktober, kl. 12.00.

Kunnskapsbyen Lillestrøm, Etablerertjenesten, Lillestrøm kommune, Viken fylkeskommune og  Samarbeidsrådet for Nedre Romerike (SNR) er sentrale støttespillere for gjennomføring av aktivitetene i Lillestrøm.