Back

Setter fart på utslippsfrie anleggsløsninger

Leverandører av utslippsfrie anleggsmaskiner og byggeplassløsninger får nå muligheten til å presentere sine løsninger for offentlige utbyggere.

Cleancon-partner LUP (Leverandørutviklingsprogrammet) slår på stortromma 23. september og ønsker velkommen til digital leverandørkonferanse om utslippsfrie bygge- og anleggsplasser.

– Det offentlige øker tempoet i omstillingen til utslippsfrie og fossilfrie bygge- og anleggsplasser. Lillestrøm kommune er blant de som er tidlig ute med å stille krav om dette. Konferansen «Behov møter løsning» er midt i blinken for Cleancon-partnerskapet. Meld dere på, oppfordrer Kunnskapsbyens Jon Eriksen.

Deltakerne vil få innblikk i leverandørenes tilbud av utslippsfrie og fossilfrie klimaløsninger innenfor anleggsmaskiner, kjøretøy, utstyr, byggvarme og -tørk. På konferansen vil det også bli gitt informasjon om myndighetenes kommende krav. Regjeringen har som mål å gjøre bygg- og anleggssektoren fossilfri innen 2025.

Leverandørkonferansen «Behov møter løsning» er rettet mot ledere og fagansvarlige i bedrifter som leverer maskiner med utslippsfrie løsninger til bygg- og anleggsplasser. Her vil de møte klimarådgivere, samt innkjøpere, fagledere og ansvarlige for eiendomsavdelinger som skal gjennomføre offentlige anskaffelser til bygg- og anleggsplasser.

Cleancon er et EU-finansiert og grenseoverskridende prosjekt i Interreg Øresund-Kattegat-Skagerak for å fremme anvendelse av utslippsfrie kjøretøy og arbeidsmaskiner.