Back

Oppstartsbedrifter slipper husleie

Lillestrøm næringsråd, Kunnskapsbyen Lillestrøm og Lillestrøm kommune sørger for at 43 gründerbedrifter får gratis husleie i juli.

Harald Ryen i Lillestrøm næringsråd, Lotta Våde i Kreftkompasset, Kunnskapsbyens Marit Heiberg og ordfører Jørgen Vik utenfor Business Lillestrøm i Storgata. Foto: Anette Gangnæs

Dette er bedrifter som er blitt hardt rammet av korona-nedstengingen og som heller ikke får bistand gjennom regjeringens krisepakker. For å gi en hjelpende hånd har gårdeieren SABB tidligere gitt leietakerne hos Business Lillestrøm redusert husleie i juni.

I juli har 43 gründerbedrifter jublet for husleiefritak. Det gjelder 32 bedrifter i gründerfellesskapet Business Lillestrøm og 11 bedrifter som leier kontorplass i gründerhubben ScaleUp Lillestrøm.

Stod på bar bakke
Marit Heiberg, daglig leder hos Business Lillestrøm, bekrefter at mange av oppstartsbedriftene er blitt hardt rammet av koronakrisen.

– Mange av våre bedrifter mistet kundene sine over natta. Ettersom ingen av hjelpetiltakene nådde fram til dem, ønsket vi å bistå med å sponse husleia, forteller hun.

Heiberg fikk Lillestrøm næringsråd og Lillestrøm kommunen med på laget – og dermed ble hele husleien for juli dekket opp.

– Dette gjør at vi får muligheten til å bli værende her. Det er verdifullt å være en del av et gründerfelleskap og få tips og råd fra andre oppstartere, sier kreftsykepleier Lotta Våde.

Sammen med Ida-Marie Nilsen og Vibeke Borchgrevink har hun etablert Kreftkompasset, for å hjelpe personer som er blitt behandlet for kreft slik at de skal finne sin vei videre i livet.

Må holde liv i gründermiljøet
Lillestrøm er blitt en gründer-by og ordfører Jørgen Vik er opptatt av å hjelpe gründermiljøet gjennom den vanskelige koronakrisen.

– Mange av dem lever nå kun av sparepengene sine. Hvis vi lar disse blomstene dø, vil det ta lang tid før det blir liv i bedet igjen, sier Vik.

Harald Ryen, som leder Lillestrøm Næringsråd, viser også til den jobben Business Lillestrøm og ScaleUp gjør for å bistå oppstartsbedriftene.

– Det er viktig å ta vare på gründerbedriftene og bidra til at de får mulighet til å fortsette, sier Ryen.