Back

På rekrutteringsjakt hos NTNU

Med fire stands på årets Karrieredag hos NTNU i Trondheim, var Forskningsparken sitt promoteringsframstøt godt synlig for studentene.

Den gode plasseringen bidro til godt besøk på Kunnskapsbyens fellesstand.

– Det er viktig å være tilstede og vise seg fram for studentene. Mange av dem mangler kjennskap til Kjeller-miljøet, forteller prosjektleder Rolf Andresen hos Kunnskapsbyen Lillestrøm.

Karrieredagen ble arrangert 19. september, av studentorganisasjonen Bindeleddet. Arrangementet var lagt til en plasthall på Gløshaugen.

– Arrangøren hadde lagt alt til rette på en utmerket måte, slik at vi kunne konsentrere oss om å snakke med studentene, sier Andresen.

Stor pågang av studenter
Forsvarets forskningsinstitutt (FFI), Institutt for energiteknikk (IFE), og Romerike Trainee stilte med egne stands. I tillegg organiserte Kunnskapsbyen en fellesstand for Norsk institutt for luftforskning (NILU), Norsar, Justervesenet, AIM Norway AS, Sweco, Norsk Akkreditering, ÅF Engineering AS (Nå AFRY), NRV/NRA og Skedsmo kommune.

– Standen vår hadde en meget god plassering, så det ble en hektisk dag med stor pågang av studenter, sier Rolf Andresen.

IFE, FFI, Romerike Trainee og Kunnskapsbyens stands, rett før studentrushet satte inn.

Han fikk hjelp av prosjektcontroller Vegar Østli Bekkos hos NRV/NRA og kommunikasjonsrådgiver Stig Ervland i Skedsmo kommune til å bemanne standen. De delte ut 350 bærenett, pakket med brosjyrer fra de deltakende virksomhetene.

Viktig å være til stede
I tillegg til å dele ut informasjonsmateriale, arrangerte fellesstanden en populær quiz-konkurranse.

– Vi hadde tre iPad’er som premier, så quiz-konkurransen trakk godt med studenter til standen vår, forteller Andresen.

Hele 250 besvarelser deltok i premietrekningen av premiene.

Konklusjonen etter årets deltakelse på Karrieredagen, er at dette arrangement er en god og effektiv møteplass som bør følges opp med årlig deltakelse.