Back

Stappfullt i Kunnskapsbyens Hus

Andreas Wahl fylte auditoriet i Kunnskapsbyens Hus to ganger med sine fysikkshow, under Researchers’ Night på Kjeller fredag kveld.

Silje Marie Mathisen hjalp Andreas Wahl med å demonstrerte den aller raskeste måten å få på seg en badehette.
Silje Marie Mathisen hjalp Andreas Wahl med å demonstrerte den aller raskeste måten å få på seg en badehette.

Silje Marie Mathisen (13) fra Bingsfoss ungdomsskole fikk en sentral rolle i det siste showet, da Andreas Wahl skulle demonstrere en effektiv måte å få på seg en badehette. Silje, som meldte seg som frivillig forsøksperson, innrømmer at hun ble litt nervøs da han løftet en badehette full av vann over hodet hennes.
– Jeg hadde litt hjertebank – og så ble jeg ganske våt, men det var gøy. Jeg elsker forskning, sier hun.
Og badehetta? Jo, den ramlet ned over hode hennes og satt som støpt, mens vannspruten stod!»

Lærerike aktiviteter
Skoleelevene samlet seg også rundt forskerstandene som fylte to etasjer, da Kunnskapsbyen Lillestrøm arrangerte forskernatt for sjuende gang.
– Vi hadde med oss 16 deltakende institutter, undervisningsinstitusjoner og bedrifter som stilte med populære teknologiaktiviteter. Her fikk ungdommene en smakebit på spennende arbeidsplasser med internasjonale eksperter som stadig utforsker grensene for hva som er mulig, forteller prosjektleder for Researchers’ Night, Berit Kjeldseth Arntzen i Kunnskapsbyen Lillestrøm.

Stort fremmøtet av skoleungdommer gledet adm. direktør Anita Orlund i Kunnskapsbyen Lillestrøm.
Stort fremmøtet av skoleungdommer gledet adm. direktør Anita Orlund i Kunnskapsbyen Lillestrøm.

Motiverer for realfag
Etter å ha telt opp nær 500 besøkende, fordelt nesten helt likt på begge kjønn, er adm. direktør Anita Orlund i Kunnskapsbyen kjempefornøyd.
– Jeg er spesielt glad for det store fremmøtet av skoleungdommer. Her slår vi to fluer i en smekk. Vi får vist fram alt det fantastiske som skjer innen forskning, teknologi og utdanning – samtidig som vi motiverer unge mennesker til å se for seg en vitenskapelig karriere, sier Orlund.

Vant dag hos Høyt&Lavt
De aller gladeste elevene denne kvelden var elevene i klasse 9D på Kjellervolla skole. De vant nemlig klassekonkurransen under Researchers’ Night – i hard konkurranse med en rekke andre klasser om hvem som klarte å stille med flest elever.
Her gikk Kjellervolla-klassen til topps, med 79 prosent fremmøte blant elevene i klasse.

Klasse 9D på Kjellervolla feirer seieren på Researchers’ Night sammen med fysiker Andreas Wahl og klassekontakt Thomas Lytskjold.
Klasse 9D på Kjellervolla feiret seieren sammen med fysiker Andreas Wahl og klassekontakt Thomas Lytskjold.

Nå kan 14-åringene se frem til en velfortjent aktivitetsdag for hele klassen, hos Sørum Aktivitetspark Høyt&Lavt.

Kunnskapsbyen Lillestrøm arrangerer Researcher’s Night med støtte fra Forskningsråde, og bygger på et samarbeid mellom UNIK, Sweco, Norsk Hydrogenforum, HiOA, Forskerfabrikken, IFE, Solenergiklyngen, Skedsmo kommune, ROAF, Kjeller kunnskapssenter, FFI, Kongsberg, Sørumsand og Skedsmo videregående skoler, Oppland fylkeskommunes Klimalab, Kjeller Innovasjon og Business Lillestrøm.

Se flere bilder i bildekarusellen under: